36 weken zwanger

Yes, je hebt verlof! Plan nog wat leuke dingen maar neem ook de nodige rust, je krijgt het nog druk genoeg.

Je baby is nu 45 centimeter lang en weegt 2900 gram

Je baby

Baby’s die nu geboren worden, zijn klein maar over het algemeen gezond. Ze hebben wel extra zorg nodig. De meeste baby’s zijn in staat zelf te slikken en aan de borst te drinken. De huid is nog steeds bedekt met huidsmeer. Huidsmeer ziet eruit als een glibberige witte crème. Het is echter wel een heel belangrijk crème, want het beschermt de babyhuid tegen infecties.

Jij
Probeer zoveel mogelijk je rust te nemen. Hopelijk heb je alles al klaar voor de komst van je kindje. Is het kamertje gereed? Zijn de kleertjes gewassen, en liggen de enveloppen voor de geboortekaartjes al klaar? Dit is een echte periode om de laatste dingetjes af te ronden, zodat je je de laatste weken in alle rust kunt gaan voorbereiden op de bevalling. Misschien heb je inmiddels wel een heel ander beeld van hoe je wilt gaan bevallen als aan het begin van je zwangerschap.

Tips
Je hebt verlof! Plan de komende tijd de dingen waar jij zin in hebt en doe ‘s middags een lekker dutje. De laatste dagen die nog even in het teken staan van jouw eigen ritme.

Denk je aan
Je moet vanaf nu elke week naar je verloskundige.

Heb je al verlof? Elke week worden in jouw buurt een mama café georganiseerd. Kijk op welke datum en locatie deze bijeenkomsten zijn. Leuk om alvast wat informatie op toe doen maar ook op mede mama’s (to be) te ontmoeten.