5 manieren waarop het ouderschap je verandert

Als je een kindje krijgt, staat je wereld op zijn kop. Het ouderschap is een van de meest ingrijpende veranderingen in je leven. Je verandert erdoor, maar gelukkig vaak wel in positieve zin. Dit zijn volgens 24Baby.nl de grootste veranderingen voor nieuwe ouders.

1. Je zegt de vreemdste dingen

De gesprekken die je hebt als nieuwe ouder zijn iets anders dan je tot nu toe gewend was. Zinnen als ‘niet de verwarming likken’ en ‘zit er poep in mijn haar?’ worden nu heel normaal. En echt niet alleen thuis. Voor je het weet ga je het gewoon vinden om op feestjes uitgebreid de laatste potjesprestatie van je kleine te bespreken…

2. De relatie met je partner verdiept

Een baby heeft veel invloed op je relatie. Naast geliefden zijn jullie nu ook ouders en delen jullie iets heel bijzonders. Dat betekent slapeloze nachten en minder tijd met zijn tweeën. Soms zal dit zwaar zijn, maar je leert elkaar wel op een andere manier kennen. Hierdoor weten jullie precies wat je aan elkaar hebt en groeit jullie liefde alleen maar verder.

3. Je wordt een stuk bezorgder

Zelfs als je de meest nuchtere persoon op aarde bent, brengt de geboorte van je baby zorgen met zich mee. Er blijken ineens gevaren te zitten in simpele dingen als stopcontacten en matrasjes. Blijf kalm, deze fase gaat vanzelf weer over. Je kraamverzorgende kan je helpen om veilig voor je baby te zorgen. Daarna vind je vanzelf je eigen draai.

4. Je huilt sneller

Reclames, zielige films, huilende baby’s in de supermarkt… De kleinste gebeurtenis kan je veranderen in een emotioneel wrak. Schaam je niet, dit is hartstikke normaal. De combinatie van slaapgebrek en hormonen zorgen dat je wat minder kan hebben. Laat je emoties de vrije loop en weet dat het vanzelf weer overgaat.

5. Je voelt meer liefde dan je ooit voor mogelijk hield

Op de raarste momenten kan je ineens worden overvallen door liefde. Als je weer eens om drie uur ’s nachts wakker bent gemaakt en denkt dat je het niet meer trekt. Dan lacht je baby naar je en is alles weer goed. Dit kleine wonder is jouw eigen kindje. Daar kan geen vermoeidheid tegenop. Geniet ervan!