Borstvoeding

Borstvoeding is het beste dat je je kindje kunt bieden. Moedermelk bevat – naast antistoffen – alle voedingsstoffen die een baby nodig heeft om te groeien en zich te ontwikkelen. Borstvoeding biedt zo bescherming tegen allergieën en allerlei ziektes, zowel voor jezelf als voor je baby, voor nu en voor later. Naviva Kraamzorg biedt je graag alle hulp en ondersteuning om borstvoeding te laten slagen.

Naviva is voorstander van voeden op verzoek. Dit betekent dat je jouw kindje de borst of fles geeft als hij honger heeft. Je voorkomt daarmee overmatig huilgedrag. Als je baby overstuur is, lukt het drinken minder goed. Zijn honger raakt niet gestild en het huilen neemt toe. Met voeden op verzoek kun je deze negatieve spiraal doorbreken. Je kindje voelt zelf het best aan of het trek heeft en hoeveel hij nodig heeft.

Meer weten over borstvoeding?

Onderaan op deze pagina vind je veel informatie over alles rondom borstvoeding. Kom je er niet uit, heb je vragen of twijfels? Bel dan met onze borstvoedingslijn. Onze lactatiekundigen zijn zeven dagen per week van 08.00 – 20.00 uur bereikbaar op 088 7777 680. Deze service is beschikbaar vanaf het moment van aanmelden tot de eerste verjaardag van je kindje.