Voeden op verzoek...

In de kraamweek moet je borstvoeding nog op gang komen. Dat is volledig normaal, aangezien de maag van je baby nog heel klein is. Daar passen slechts een aantal druppels melk (colostrum in). Je lichaam zorgt er voor dat alle benodigde voedingsstoffen in die paar druppels aanwezig zijn. Het maagje van je baby rekt elke dag een beetje meer op. Na de stuwingsdagen is jouw borstvoeding mooi op gang en merk je dat je kindje ook veel beter de grotere hoeveelheid melk aan kan.

Hoewel we voeden op verzoek dan ook stimuleren, hanteren we wel de regel dat je maximaal vier uur tussen de voedingen laat om de productie te stimuleren. Ook heb je meteen even een checkmomentje: is je baby comfortabel, lekker op temperatuur, heeft het gespuugd, wil het nog een slokje, is er een vieze luier, etc. Allemaal belangrijke dingen die we regelmatig willen controleren als je baby net geboren is.

... maar minstens om de vier uur

Minimaal zes voedingen per 24 uur zijn dus het minimum in de kraamweek. Laat je baby zelf bepalen hoeveel hij drinkt. De ene keer zal dit een uitgebreide voedingssessie zijn. De andere keer drinkt je baby korter en wil hij/zij maar uit een borst drinken. Je biedt altijd beide borsten aan, maar soms heeft je baby dus alleen behoefte aan een slok tussendoor.