Natuurlijke Kraamzorg

Bij Natuurlijke Kraamzorg staat de samenhang tussen lichaam, ziel en geest centraal. Het is gebaseerd op ideeën van Rudolf Steiner, grondlegger van de antroposofie. Zijn opvattingen van de elementenleer, zelf-opvoeding en zuivere waarneming vormen de basis. Met behulp van deze inzichten verfijnt de zorg voor moeder en kind. Een aantal kraamverzorgenden van Naviva heeft de antroposofische opleiding Natuurlijke Kraamzorg gevolgd.

Natuurgerichte kraamzorg

Natuurgerichte kraamzorg is de light versie van Natuurlijke Kraamzorg. Je krijgt hierbij onze reguliere kraamzorg met extra aandacht voor:

  • Rust en harmonie
  • Hechting en huid-op-huid contact
  • In warmte verzorgen
  • Natuurgerichte, verzorgende handelingen
  • Babygerichte kraamzorg

Onze kraamverzorgenden worden allemaal door ons intern opgeleid in het bieden van natuurgerichte kraamzorg.

Rust en warmte voor baby en kraamvrouw

Bij zowel natuurgerichte als natuurlijke kraamzorg zijn rust, warmte, natuurlijke materialen en persoonlijke aandacht belangrijke elementen voor herstel. Denk aan veel huid-op-huidcontact en het gebruik van wol en kamille. Bij de officiële Natuurlijke Kraamzorg wordt echter niet gebruik gemaakt van babymassage. Bij natuurgerichte kraamzorg juist wel, omdat het gezien wordt als een ontspannen moment samen met je baby. Goed voor de hechting en stressverlagend voor de baby.

In dit artikel vind je meer informatie over de voor- en nadelen van wasbare luiers. Zoals de duurzame en ook betaalbare Happy bear Diapers met leuke printjes.

Ons aanbod

We bieden je graag de kraamzorg die bij jou past. Laat jij ons dan weten waaraan jij behoefte hebt? Natuurlijke Kraamzorg, natuurgerichte kraamzorg of gewoon reguliere kraamzorg. Jouw wensen geef je bij voorkeur door tijdens het intakegesprek (voor de 34e week van je zwangerschap) zodat we de beste match kunnen maken na jouw bevalling. Maar uiteraard kun je ook gedurende de kraamweek je wensen en behoeften laten weten.

Let op: ondanks je voorkeur voor Natuurlijke Kraamzorg kan het zijn dat er geen gecertificeerde kraamverzorgende beschikbaar is voor jullie op moment dat je bevalt. In dat geval kunnen we je wel voorzien van natuurgerichte kraamzorg en doen wij ons uiterste best in al jouw wensen te voorzien.