Antroposofische principes

Bij Natuurlijke Kraamzorg staat de samenhang tussen lichaam, ziel en geest centraal. Het is gebaseerd op ideeën van Rudolf Steiner, grondlegger van de antroposofie. Zijn opvattingen van de elementenleer, zelf-opvoeding en zuivere waarneming vormen de basis. Met behulp van deze inzichten verfijnt de zorg voor moeder en kind.

Bevalling

Een natuurlijke geboorte wordt bevorderd door een sfeer van vertrouwen, rust en liefdevolle toewijding. Deze rust, stilte en liefdevolle bejegening combineert de kraamverzorgende met professionele handelingen. Zo bieden we jou de veiligste natuurlijke bevalling.

Rust en warmte voor baby en kraamvrouw

Bij de verzorging van jou en je kindje zijn rust en persoonlijke aandacht belangrijke elementen voor herstel. Daarbij kun je denken aan de volgende aandachtsgebieden:

  • Gericht voedingsadvies en de bereiding daarvan
  • Aandacht voor het eigen en individuele
  • Warmte en omhulling met daarbij behorende natuurlijke materialen
  • Inbakeren
  • Aanbrengen van diverse kompressen
  • Inwrijven met ontspannende olie

Borstvoeding

Borstvoeding is een kunst die geleerd moet worden. Een proces dat één tot drie weken duurt. Een intiem proces dat vraagt om vertrouwen, toewijding, kennis en veel oefenen. Je kraamverzorgende vindt dit een van haar belangrijkste taken. Bij problemen met borstvoeding kunnen natuurlijke hulpmiddelen worden ingezet om jou te ondersteunen. Denk dan bijvoorbeeld aan:

  • Kwark- of warmtekompres bij vastzittende melk, zodat een borstontsteking voorkomen kan worden
  • Speciale inwrijving van de borsten met olie om de melkvorming te stimuleren

Als borstvoeding niet mogelijk is, begeleidt onze kraamverzorgende je natuurlijk bij het voeden met kunstvoeding.

Ons aanbod

Als je graag Natuurlijke Kraamzorg ontvangt, vermeld dit dan bij aanmelding. Wil je meer weten over ons aanbod? Bel dan met onze klantenservice op 088 -7777 666. Onze consulent-intake vertelt je tijdens het intakegesprek (voor de 34e week van je zwangerschap) meer over Natuurlijke Kraamzorg.

Let op: ondanks je voorkeur voor Natuurlijke Kraamzorg kan het zijn dat er geen gecertificeerde kraamverzorgende beschikbaar is voor jullie op moment dat je bevalt. In dat geval krijg je reguliere kraamzorg aangeboden en doen wij ons uiterste best in jouw wensen te voorzien.