Materialen flesvoeding

Als je flesvoeding geeft, heb je natuurlijk een fles en spenen nodig. De babyspeciaalzaak adviseert en helpt je graag met het maken van de juiste keuze op het gebied van materialen flesvoeding. Hieronder vind je enkele aandachtspunten terug voor de aanschaf van de juiste materialen voor flesvoeding.

Fles

De fles wordt intensief gebruikt. We raden daarom aan dat je minimaal twee flessen in huis hebt. Zorg voor een doorzichtige fles met een duidelijke maatvoering. Een wijde hals is prettig voor het schoonmaken. Met een flessenborstel houd je de flessen makkelijk schoon. Voor pasgeboren baby’s kan een fles met een inhoud van 125 ml gebruikt worden. Daarna kun je overschakelen op een grote fles van 250 tot 300 ml.

Speen

Alle verkrijgbare spenen voldoen aan strenge veiligheidseisen, daarover hoef je je geen zorgen te maken. Wel kan het goed zijn dat je baby een sterke voorkeur heeft voor een bepaalde vorm of merk spenen. Het wordt aangeraden om een paar verschillende spenen in huis te hebben, zo kom je er achter welke het beste bij je baby past. Als je baby minder hard zuigt, dan kun je een speen met een groter gat of twee gaatjes gebruiken. Is je baby een echte slokop? Dan is juist een kleiner gat aan te bevelen. Zorg er in alle gevallen voor dat de spenen bij je fles passen. Controleer daarnaast elke speen voor gebruik op beschadigingen.

De juiste materialen flesvoeding, zoals flessen en spenen vind je o.a. bij Prénatal en Babypark.