Naviva's boekentips

Er zijn ontzettend veel boeken over zwangerschap, geboorte, borstvoeding, gezondheid en het ouderschap. Wij delen graag onze boekentips met jou. Heb je zelf ook boekentips? Laat het ons weten!

Borstvoeding doe je zo | Debby Mendelsohn

Debby Mendelsohn is moeder van zes kinderen, die ze allemaal borstvoeding heeft kunnen geven. Toen ze net bevallen was van haar eerste kindje, had ze – zoals ze zelf zegt – het geluk dat ze hulp kreeg van een kraamverzorgende die haar ontzettend goed hielp bij de borstvoeding. ‘Ik ben nog nooit vertrokken zonder dat het niet lukte om te voeden’, zei deze kraamverzorgende kordaat. En zo geschiedde. Maar na de kraamweek merkte Debby dat ze soms toch onzeker werd en op zoek ging naar adviezen. Wat ze in boeken en online vond, was Debby te medisch. Borstvoeding werd er eerder moeilijker dan makkelijker van. Debby miste iemand zoals haar kraamverzorgende. Of een groep andere moeders, die – zonder moeilijke taal en zonder beren op de weg – gewoon vertelden wat je moest doen. Debby ging daarom op zoek naar adviezen. Niet vanuit boeken of vanaf het internet, maar gewoon van andere vrouwen. Al deze adviezen, gecombineerd met haar eigen ervaring en de informatie van experts, bundelde ze in haar boek Borstvoeding doe je zo. Het boek is praktisch en geeft vertrouwen om vol energie aan borstvoeding te beginnen en het te laten slagen.

Borstvoeding doe je zo is hier te koop.

Zindelijkheid is kinderspel | Debby Mendelsohn

Je kind binnen 1,5 jaar uit de luiers? Het kan, volgens Debby Mendelsohn, auteur van het boek Zindelijkheid is kinderspel én moeder van zes kinderen. Nadat haar buurvrouw van 80 jaar op de eerste verjaardag van haar oudste kind vroeg ‘is ze nog niet uit de luiers?’, triggerde het fenomeen zindelijkheid Debby. Want waarom vroeg deze mevrouw dit alsof het de normaalste zaak was? En was het mogelijk om je kind van 1 uit de luiers te hebben? Debby ontdekte dat het vroeger heel normaal was om je kinderen op jonge leeftijd zindelijk te maken. ‘Je moest ook wel als je zoveel luiers met de hand moest wassen!’ En met de tips van de oudere generatie en andere ervaringsdeskundigen lukte het haar om haar kind voordat ze 1,5 was op het potje te hebben. De sleutel tot succes: tijd, geduld en plezier. Met dit boek geeft Debby jou de handvatten om je kind jong zindelijk te krijgen. Fijn voor je kind, fijn voor jou, fijn voor je portemonnee én fijn voor het milieu.

Zindelijkheid is kinderspel is hier te koop