17 weken zwanger

17 Weken zwanger alweer. Terwijl je kindje lekker rondzwemt, ben jij stralend zwanger. Het begint nu echt wel zichtbaar te worden. Kun je je voorstellen dat je kindje terwijl jij dit leest misschien wel allerlei gekke gezichten trekt?

17 weken zwanger, je baby is nu 18 centimeter en ongeveer zo groot als een peer

Je baby

Je bent 17 weken zwanger en je kindje is ongeveer zo groot als je hand. Hij kan nu geluiden van buitenaf opvangen en hier zelfs van schrikken. Alle ledenmaten zijn nu gevormd en de borstspieren beginnen bewegingen te maken alsof hij ademt. Je kindje beweegt flink in de rondte om zijn lichaampje sterker te maken. Ook grappig: hij oefent zijn gezichtsspieren door rare grimassen te maken.

Jij

Zo halverwege de zwangerschap zien veel vrouwen er stralend uit, het haar en de huid kunnen zichtbaar mooier en in betere conditie zijn. Je buik wordt, nu je 17 weken zwanger bent, vast ook al groter en je kleren beginnen misschien al echt strak te zitten. Ben jij ook zo stralend zwanger?

De leukste zwangerschapskleding vind. je trouwens o.a. bij Pink or Blue en Prénatal. Heb jij al iets leuks gescoord?

Tips

Voor, tijdens en na de bevalling heb je een aantal items nodig. Sommige dingen zijn verplicht (zoals een standaard kraampakket) en sommige spulletjes zijn gewoon super handig. Naviva heeft om jou op weg te helpen met heel veel zorg, in samenwerking met MijnKraamShop.nl, 8 verschillende pakketten samengesteld met ieder een unieke inhoud. Als cliënt van Naviva vind je in de ‘Nieuw Leven’ App een unieke kortingscode. Met deze code ontvang je €10,- korting op een Naviva PlusPakket.

Denk je aan

Oriënteer je vast op kinderopvang. Het lijkt nog ver weg, maar vooral in grote steden moet je je op tijd inschrijven.