36 weken zwanger

Yes, als je werkt heb je nu verlof! Plan nog wat leuke dingen maar neem ook de nodige rust, je krijgt het nog druk genoeg. Ook voor deze week hebben we weer een leuke update voor je.

Je baby is nu 45 centimeter lang en is zo groot als een flespompoen

Je baby

Je kindje is nu bijna volgroeid. Deze laatste weken ontwikkelen de hersenen en longen zich verder. Je kindje groeit nu vooral nog in gewicht. Met 48 centimeter zit hij nu bijna op de lengte van de geboorte. Baby’s die nu geboren worden zijn klein’, maar over het algemeen gezond. Ze hebben wel extra zorg nodig. Vanaf week 37 mag je kindje thuis geboren worden.

Jij

Vanaf nu moet je elke week naar je verloskundige. Heb je al flink last van nesteldrang? Geef er gerust aan toe, maar probeer ook lekker te rusten en tijd voor jezelf te nemen. Nu kan het nog! Heb je al eens een harde buik gehad? Dit kan te maken hebben met dat je lichaam zich voorbereid op de bevalling. Harde buiken kunnen ook een teken zijn dat je te druk bent. Ga dus lekker liggen als je een harde buik hebt. Zijn de kleertjes gewassen en liggen de enveloppen voor de geboortekaartjes al klaar. In deze laatste periode van je zwangerschap is het fijn de laatste dingen af te ronden en je voor te bereiden op de bevalling.

Denk je aan