De leukste voorleesboekjes voor baby's

Voorlezen is goed voor de taalontwikkeling. Het bevordert een gezonde hechting tussen ouder en kind. In de kraamweek zal je kraamverzorgende je meer vertellen over de voordelen van voorlezen of praten tegen je kindje. Je kunt al starten met voorlezen als je kindje net is geboren. Het stemgeluid en ritme van een verhaaltje werken voor een pasgeborene geruststellend. Ook later zal je kleintje het fantastisch vinden als je voorleest. Welke boekjes geschikt zijn om voor te lezen? Dat bepaal je natuurlijk helemaal zelf. Wij geven je hieronder onze tips.

Eend waar ben je?

Dit vrolijke boekje gaat over dieren die zich achter vilten flappen hebben verstopt rondom een vijver. Op de laatste pagina bevindt zich een spiegeltje. Met dit boekje geef je een kraamcadeau dat nog jaren voor plezier zorgt! Het boekje is ook verkrijgbaar met andere dieren in de hoofdrol.

Aaibaar boekje

Dit boekje van Little Dutch is heerlijk zacht en staat vol vrolijke plaatjes. Baby’s beleven veel plezier aan het ontdekken van de natuurlijke materialen en verschillende texturen in het boekje. Je kunt het boekje bevestigen aan de kinderwagen, zodat je kindje er ook tijdens jullie uitje lekker naar kan kijken en aan kan voelen. Het verhaaltje bedenk je er zelf bij : )

Mama kwijt

In dit schattige boekje valt de kleine uil uit het nest. Dan moet hij zijn mama gaan zoeken. Gelukkig helpen allerlei dieren hem mee. Het verhaaltje is meeslepend en de kleurrijke tekeningen spreken tot de verbeeldingen. Je zult niet de eerste zijn van wie het kindje ‘oh oh, boink boink’ zegt als er iets op de grond valt. Officieel is het boekje voor kindjes vanaf 3 jaar, maar schroom niet je baby eruit voor te lezen.

Baby uit de buik

Dit boekje mag niet ontbreken in onze lijst want we hebben het zelf uitgebracht. Baby uit de buik is geschreven door een van onze kraamverzorgenden en vervolgens uitgebracht door Naviva. Het boekje vertelt in kinderlijke rijmvorm hoe een kraamweek eraan toe gaat. Baby uit de buik is nog niet te koop, maar wordt per oktober 2020 cadeau gedaan aan gezinnen die voor een tweede (of meerdere) keer zorg afnemen van Naviva.