De voordelen van een lente baby

De lente is een prachtige periode om te bevallen. Niet voor niets worden in het dierenrijk de meeste jongen geboren in de lente! Wat zijn de voordelen van uitgerekend zijn in de lente? En waar moet je op letten als je een lente baby krijgt?

Voordelen van bevallen in de lente

  • Warmere nachten: Nachtelijke voedingen zijn minder vervelend als de temperatuur in huis aangenaam is. In de lente zijn de nachten al een stuk milder dan in de voorgaande maanden.
  • Lekker naar buiten: Het zonnetje schijnt steeds vaker en het wordt al lekker warm. Ideaal voor jou en je kleintje, want er samen op uit gaan is nu een stuk fijner.
  • Verlof in de zon: Jij hebt verlof en dus alle tijd om lekker in het zonnetje te zitten als je baby slaapt. Boekje erbij, glaasje sap… Niet verkeerd toch?
  • Geen gezweet: Hoogzwanger zijn in de zomer is niet altijd een pretje. Mooi dat jij dat niet hoeft mee te maken!

Tip: De Squitos anti-muggen stickers houdt muggen 72 uur op afstand. Wel zo fijn in de lente. De stickers zijn 100% natuurlijk, bevatten geen Deet en zijn daarom ook zeer geschikt voor de allerkleinsten. Deze sticker plak je op de kleding of op een nachtkastje, ledikant of kinderwagen.

Lente aandachtspunten

Hoe fijn die zon op je huid ook is, blijf altijd alert op zonverbranding. Ook kun je nog steeds een zwangerschapsmasker ontwikkelen als je hormonen nog niet helemaal in balans zijn. Goed smeren dus met een hoge factor en niet te lang in de zon blijven.

Je lente baby houd je helemaal uit de zon. Zijn huidje is nog te kwetsbaar. Ook in de schaduw kan de babyhuid verbranden. Het is dus verstandig om je baby in te smeren met een goede zonnebrandcrème. Bij voorkeur een die speciaal is ontwikkeld voor baby’s. Wij bevelen deze van Dr. Leenarts aan. Ook een zonnehoedje of mutsje is geen overbodige luxe. Staat nog leuk ook! Lees hier meer over baby’s en de zon.

Pasgeboren baby’s houden zichzelf nog niet zo goed op temperatuur. Ga pas met je baby naar buiten als je kindje goed op temperatuur en op (of over) zijn geboortegewicht is en kleed je kindje warm genoeg aan. Als leidraad kun je zijn nekje voelen: voelt die koud? Kleed je kindje dan warmer aan. Voelt het nekje warm of zweet je baby? Dan moet je juist een laagje minder aantrekken. Tip: kleed je baby in laagjes, dan kun je altijd iets uittrekken als het te warm is.

Lees hier hoe je jezelf en je lente baby fit houdt bij warm weer.