Flesvoedingslijn

Tijdens je zwangerschap wordt gevraagd welke voeding je kiest voor je kindje: borstvoeding of flesvoeding. Of je nu gaat voor borst- of flesvoeding; Naviva steunt je in jouw keuze en levert dezelfde professionele kraamzorg.

Het kiezen voor flesvoeding is een persoonlijke keuze en kan uiteenlopende redenen hebben. Misschien is jouw keuze voor het geven van flesvoeding een weloverwogen keuze en kun of wil je geen borstvoeding geven. Ook kan het gebeuren dat je wel van plan was borstvoeding te gaan geven, maar dat dit na de geboorte niet blijkt te lukken. Onzekerheid, stress, privéomstandigheden of zelfs de druk van buitenaf om borstvoeding te geven kunnen er toe leiden dat de borstvoeding niet slaagt. De reden om voor flesvoeding te kiezen kan ook van medische aard zijn. Denk bijvoorbeeld aan medicijnen die via moedermelk schade aan de gezondheid van je kindje kunnen toebrengen.

Schuldgevoel?

Sommige moeders voelen zich schuldig als hun borstvoeding niet blijkt te slagen. Dat is absoluut niet nodig, want met flesvoeding krijgt je kindje alles binnen wat het nodig heeft. Er zijn zelfs een aantal voordelen te benoemen. Een voordeel van flesvoeding is dat je partner en jij allebei jullie baby kunnen voeden.

Merken flesvoeding

Flesvoeding voldoet aan strenge eisen volgens de Warenwet en bevat alle voedingsstoffen die een baby nodig heeft. Qua samenstelling maakt het niet uit welk merk je kiest. Bovendien is in Nederland het drinkwater van topkwaliteit. Je hoeft je dus geen zorgen te maken om de gezondheid van je kindje of bang te zijn dat het minder goed groeit als je flesvoeding geeft. Wel kan het voorkomen dat je baby voorkeur heeft voor de smaak van een bepaald merk of beter reageert op de samenstelling van het ene merk ten opzichte van het andere.

Flessen en spenen

Zorg ervoor dat je minimaal twee flessen in huis hebt, want flessen worden intensief gebruikt. Het is prettig om altijd een schoon exemplaar klaar te hebben staan. Alle flessen en spenen, ongeacht het type of merk, voldoen aan strenge veiligheidseisen en kunnen met een gerust hart gebruikt worden.

Flesvoeding tijdens de kraamtijd

Tijdens de kraamtijd begeleidt je kraamverzorgende in het geven van flesvoeding. Denk hierbij aan het bereiden van de flesvoeding, de voedingshouding, de hoeveelheid voeding, de frequentie van het voeden en het hygiënisch schoonmaken of steriliseren van flessen en spenen. Meer weten over flesvoeding tijdens de kraamtijd? Bekijk dan dit filmpje, waarin een van onze kraamverzorgenden verschillende voedingshoudingen demonstreert. https://www.youtube.com/watch?v=hsM0ZQVHo2E

Vragen over flesvoeding

Voor vragen, advies en informatie over flesvoeding kun je terecht bij je kraamverzorgende, verloskundige of op het consultatiebureau. Daarnaast heeft Naviva de Flesvoedingslijn, waar je tevens terecht kunt met al je vragen over flesvoeding. Voor jou als cliënt van Naviva is de Flesvoedingslijn beschikbaar vanaf het moment dat je je hebt aangemeld. De flesvoedingslijn is zeven dagen per week, dus ook op zon- en feestdagen, bereikbaar tussen 09.00 – 17.00 uur op telefoonnummer 088 7777 656.