Kraamzorg Hoogeveen

Heb jij binnenkort kraamzorg nodig in Hoogeveen? Gefeliciteerd met dit blije nieuws en welkom bij Naviva Kraamzorg Hoogeveen! Bij Naviva Kraamzorg staat een veilige start voor jou en je baby centraal. Of je nu assistentie nodig hebt tijdens de bevalling, een veilige leefomgeving of hulp bij de verzorging, bij Naviva Kraamzorg staat veiligheid en kwaliteit altijd op de eerste plaats!

Meld je aan!

Bij Naviva Kraamzorg in Hoogeveen werken we buurtgericht. Dat houdt in dat jouw kraamverzorgende in principe altijd uit jouw plaats of regio komt.  Dit zorgt ervoor dat de kraamverzorgende en verloskundige goed op elkaar ingespeeld zijn. Dit draagt bij aan een ontspannen, veilige en gezonde kraamtijd. We leveren o.a. kraamzorg in Fluitenberg, Hollandscheveld, Noordscheschut, Alteveer, Nieuwelande, Pesse, Stuifzand en Tiendeveen.

Onze Kraamverzorgenden leren je graag meer over de Dunstan Babytaal!

Buurtgericht

Bij Naviva Kraamzorg in Hoogeveen werken we buurtgericht. Dat houdt in dat jouw kraamverzorgende uit jouw regio komt. Daarnaast zorgen we ervoor dat je in je kraamtijd altijd één vaste kraamverzorgende krijgt. Zij werkt nauw samen met jouw verloskundige. Dit zorgt ervoor dat de kraamverzorgende en verloskundige goed op elkaar ingespeeld zijn, wat bijdraagt aan een ontspannen, veilige en gezonde kraamtijd.

Wanneer moet ik mij aanmelden voor Kraamzorg?

We raden je aan om je tussen de 12 en 16e week van je zwangerschap aan te melden voor Kraamzorg. Dit kan je eenvoudig doen via het aanmeldformulier op onze website. Ook is het mogelijk om telefonisch contact op te nemen met onze klantenservice die je hierbij kan helpen.

Tussen de 28e en 32e week van je zwangerschap nodigen we je uit voor een persoonlijk kennismakingsgesprek. Wanneer het je eerste baby is, maken we de afspraak bij jouw thuis. Anders hangt het van je zorgverzekering af of we bij jou in Hoogeveen komen of een telefonisch gesprek voeren. Tijdens het kennismakingsgesprek kan je vragen stellen en bespreken we jouw wensen. Zo kunnen we de best mogelijk match maken tussen jou en onze kraamverzorgende!

Uren en kosten Naviva Kraamzorg Hoogeveen

Tijdens het persoonlijke kennismakingsgesprek bespreken we ook hoeveel uren kraamzorg je ontvangt. Het aantal uren waar je recht op hebt, hangt af van je persoonlijke situatie en wordt bepaald aan de hand van het Landelijke Indicatie Protocol (LIP). Deze uren worden in principe verspreidt over 8 dagen. Als blijkt dat je meer uren nodig hebt, zal de verloskundige in overleg met jou het aantal uren of dagen bijstellen. Kraamzorg wordt in Nederland vanuit de basisverzekering vergoed, je betaald enkel een eigen bijdrage van €4,80 per uur (tarief 2023). Meer weten over uren, kosten en verzekering van kraamzorg? Lees het hier.