Kraamzorg Nieuwegein

Aanstaande moeders in Nieuwegein, van harte gefeliciteerd! Welkom bij Naviva Kraamzorg Nieuwegein. We hopen dat je een fantastische en onbezorgde zwangerschap hebt waar je volop van kunt genieten.

Een andere naam, dezelfde goede zorg. Naviva biedt kraamzorg waarbij jouw wensen en omstandigheden centraal staan. Professionele kraamzorg met persoonlijke aandacht.

Veilig, vertrouwd en altijd dichtbij

Kies je voor Naviva Kraamzorg, dan kies je voor veilige kraamzorg, met een kraamverzorgende die altijd dichtbij is. We doen onze uiterste best om je één vaste kraamverzorgende te geven gedurende je hele kraamtijd; een vertrouwd gezicht. Een kraamverzorgende die jouw situatie kent en op de hoogte is van jouw wensen en voorkeuren. Bovendien werken we buurtgericht. Jouw kraamverzorgende komt dus uit Nieuwegein en kent de omgeving op haar duimpje. Zo is ze altijd snel ter plaatse en weet ze het dichtstbijzijnde ziekenhuis meteen te bereiken. En dat is wel zo’n veilig gevoel!

Jouw kraamtijd

Naviva Kraamzorg wil dat jij je tijdens je kraamtijd volledig kunt richten op je kindje en op het herstellen van je bevalling. Onze kraamverzorgenden stellen jouw gezondheid en die van je kindje boven alles. Bij Naviva werken we met gediplomeerde, toegewijde en betrokken kraamverzorgenden, die:

 • Jou praktisch, lichamelijk én emotioneel ondersteunen;
 • Een luisterend oor bieden en niet schrikken van emoties of kraamtranen;
 • Je begeleiden in je nieuwe rol als moeder en je alles leren over het voeden en verzorgen van je baby;
 • Indien gewenst, kunnen assisteren tijdens je (ziekenhuis)bevalling en hiervoor 24/7 oproepbaar zijn;
 • Als eerste opvang voor je klaarstaan na je bevalling of na ontslag uit het ziekenhuis;
 • Ervoor zorgen dat thuis alles op rolletjes blijft lopen tijdens je kraamtijd, waarbij ze ook aandacht hebben voor eventuele andere gezinsleden;
 • De kraamkamer, babykamer, badkamer en het sanitair hygiënisch schoon houden;
 • In contact staan met verloskundigen en medici in Nieuwegein. In noodsituaties zijn de lijntjes kort;
 • Je kennis laten maken met technieken die een ontspannen kraamtijd bevorderen: babymassage, draaiend verzorgen en Dunstan Babytaal;
 • Meerdere keren per jaar bijgeschoold worden volgens de nieuwste inzichten. Hun kennis over pasgeborenen is altijd up-to-date;
 • Geregistreerd staan bij het Kenniscentrum Kraamzorg.

Aanmelden

Aanmelden voor kraamzorg in Nieuwegein kan eenvoudig via het online aanmeldformulier of telefonisch op telefoonnummer: 088 7777 666. Hoewel aanmelden voor kraamzorg voor de vijfde maand van je zwangerschap wenselijk is, is dit voor Naviva Kraamzorg niet noodzakelijk. Ook als je je later aanmeldt, garanderen wij kraamzorg.

Na aanmelding nemen wij contact met je op voor het inplannen van een kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek neemt onze intaker al jouw wensen rondom je kraamtijd met je door. Mocht je het fijn vinden om een kraamplan samen te stellen, waarin je al je voorkeuren noteert, lees dan hier even verder. Dit kraamplan kun je dan als leidraad gebruiken tijdens het kennismakingsgesprek.