Borstvoedingslijn en flesvoedingslijn stoppen

Datum : 30 augustus 2022

Op 1 september gaat officieel de stekker uit onze Borstvoedingslijn en Flesvoedingslijn. Onze adviezen rondom Borst- en Flesvoeding bieden we vanaf dan op een andere manier aan.

Vandaag zijn de laatste lactatiekundige consulten namens Naviva. De lijnen zijn nog officieel geopend, maar de lactatiekundigen zijn sinds vanmiddag al helemaal volgepland met afspraken, waardoor er geen afspraken meer ingepland kunnen worden. Vanaf 1 september zijn de voedingslijnen niet meer beschikbaar. Dit betekent echter niet dat Naviva cliënten niet langer ondersteunt op het gebied van voeding. In de kraamweek worden zij uiteraard begeleidt door de kraamverzorgende, die zeer ervaren is op het gebied van zowel borst- als flesvoeding. Daarnaast bieden wij volop informatie over borstvoeding en flesvoeding. Zowel als handige download als webpagina of instructievideo. Cliënten die alsnog extra begeleiding nodig hebben, raden we aan hulp in te schakelen van een lactatiekundige. Een overzicht van betrouwbare lactatiekundige vind je hier.

Hoe zat het ook alweer? 
Cliënten van Naviva konden jarenlang vanaf hun aanmelding tot baby’s eerste jaar dagelijks de Borstvoedingslijn van Naviva bellen. De Flesvoedingslijn kon gebeld worden tot een baby drie maanden oud was. Dit was een gratis dienstverlening van Naviva. De kosten hiervan zijn echter dusdanig hoog en de tarieven die wij van verzekeraars krijgen juist heel laag. Daarom is het onmogelijk geworden deze diensten nog langer aan te bieden. De Borst- en Flesvoedingslijn zijn om die reden per 1 september opgeheven.