Daan en Tess populairste babynamen bij Naviva

Datum : 13 januari 2020

De populairste babynamen van 2019 zijn bekend. Het afgelopen jaar gaven cliënten van Naviva jongetjes massaal de naam Daan. Voor meisjes was de naam Tess (wederom) het meest geliefd.

De top 10 babynamen van 2019

Verschil met 2018

Opvallend is dat de top 10 jongensnamen inhoudelijk niet heel erg is veranderd ten opzichte van de 2018 lijst. Wel zijn ze flink verschoven. Zo stond in 2018 de naam Bram nog op de eerste plaats, terwijl de naam Daan toen op de zevende plek stond. Enkel de naam Finn is compleet uit de Top 10 verdwenen. De naam Noud is juist nieuw binnengekomen. In de meisjesnamen Top 10 is Tess net als in 2018 het populairst. Sophie staat wederom op de derde plek. Maar verder zijn er veel nieuwe namen de Top 10 binnengekomen, zoals Evi, Lauren, Lieke en Yara.

Er zijn natuurlijk ook namen die ver buiten de Top 10 vallen. Namen die het afgelopen jaar slechts 1 keer zijn gekozen zijn bijvoorbeeld Djazzlynn en Dita. Grote kans dat zij de enige kindjes op de crèche zijn met deze originele naam.

Opvallend

De babynamen Top 10 van Naviva wijkt af van de Nederlandse babynamen top 10, gepubliceerd door de SVB. Daarin zijn Emma (voor meisjes) en Noah (voor jongens) het populairst.