Kraamzorg in tijden van lockdown

Datum : 15 december 2020

Nederland gaat in lockdown tot en met tenminste 19 januari 2021. Wat betekent dat voor je kraamweek? Gelukkig ontvang je ook nu gewoon kraamzorg. We gaan tot het uiterste om jou, je kindje en jullie gezin het allerbeste te geven. Maar er is wel een aantal maatregelen waar wij van Naviva ons aan houden en waaraan we jou vragen je te houden. Help jij ons mee ons werk zo goed mogelijk te doen? Dat kan door:

  • De coronamaatregelen op te volgen
  • Als extra bescherming ook een mondkapje te dragen als jij of een van je gezinsleden (ouder dan 13) op minder dan 1,5 meter van de kraamverzorgende komt
  • Gezondheidsklachten bij jou of je gezinsleden aan ons te melden
  • Kraambezoek onder werktijden van de kraamverzorgende niet toe te staan en daarbuiten zoveel mogelijk te beperken
  • Begripvol te zijn dat we in deze tijd misschien niet alles kunnen doen zoals jij en wij hadden verwacht

Veiligheid staat voorop

Bij alle verzorgende handelingen draagt de kraamverzorgende persoonlijke beschermingsmiddelen (zoals medisch mondneusmasker, handschoenen en spatbril). Ook als zij langere tijd op minder dan 1,5 meter afstand van jou is. Je kraamverzorgende volgt uiteraard zorgvuldig alle geldende richtlijnen en adviezen op.  Mocht een medewerker van ons zelf symptomen hebben van het coronavirus, dan wordt zij niet ingezet in de zorg. Het kan zijn dat hierdoor in sommige regio’s piekbeleid gevoerd moet worden. In dat geval worden de beschikbare kraamverzorgenden zo goed mogelijk verdeeld over alle kraamgezinnen.

Kraamzorg bij ziekte

Als jij (of een van je gezinsleden) besmet bent met het coronavirus of klachten hebt die wijzen op een besmetting, dan levert Naviva aangepaste kraamzorg. De kraamverzorgende verleent dagelijkse kortdurende zorg (3 uur) bij jou thuis. Ze draagt daarbij de voorgeschreven persoonlijke beschermingsmiddelen, zoals handschoenen, een mondmasker, spatbril en schort. De korte zorg thuis wordt gecombineerd met Zorg Op Afstand.

Meer weten over onze zorg in tijden van corona? Ga naar naviva.nl/corona