Langer verlof voor partners in 2019!

Datum : 6 december 2018

Verwachten jullie komend jaar een kindje? Goed nieuws! Vanaf 1 januari 2019 krijgen partners van de moeder tot vijf dagen vrij. Het gaat daarbij om volledig betaald verlof.

Met de Wet Invoering Extra Geboorteverlof (WIEG) krijgen partners langer betaald verlof. In 2019 is dat eenmaal het aantal werkuren per week. Werk je 32 uur per week, dan krijg je 32 uur betaald verlof bijvoorbeeld. Dit verlof kun je binnen 4 weken na de geboorte opnemen. Vanaf de zomer van 2020 wordt het geboorteverlof voor partners nog verder uitgebreid.

Beste start voor iedereen

Minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid is blij met de wet. ‘Zeker de eerste dagen met je kind zijn heel bijzonder. Fijn om dan meer tijd te krijgen, zodat je kunt wennen aan het leven met een baby erbij. Dat is een betere start voor iedereen: niet alleen voor de partner van de moeder, maar ook voor de moeder en het kind’, zegt hij daarover.

Meer informatie

Precies weten waar je aan toe bent? Bespreek het met je werkgever. Op de site van de Rijksoverheid vind je ook meer informatie.