Naviva beste zorg-leerbedrijf van Nederland

Datum : 15 november 2016

Binnen de sector Zorg, Welzijn en Sport is Naviva Kraamzorg gekozen tot beste leerbedrijf van 2016. Deze prijs is toegekend door de SBB (Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven). De SBB brengt het middelbaar beroepsonderwijs en bedrijfsleven samen om studenten de beste praktijkopleiding te geven met uitzicht op een baan. Om het belang daarvan te onderstrepen verkiest de SBB jaarlijks de beste leerbedrijven en praktijkopleiders.

Tonny Schutte, manager opleiden bij Naviva Kraamzorg, nam de felicitaties en bloemen in ontvangst. ‘Wij zijn uiteraard erg blij en voelen ons vereerd met deze erkenning’, glundert Schutte. ‘Al jarenlang zetten wij volop in op de begeleiding van stagiaires. Kraamzorg is een vak apart. Het blijft een uitdaging daarvoor de juiste jonge mensen aan je te binden. We koesteren onze toekomstig collega’s in opleiding en stellen alles in het werk om hen zo goed mogelijk te ondersteunen. We zien deze prijs als beloning voor onze praktijkopleiders en werkbegeleiders en bovenal als aanmoediging om door te gaan.’

De SBB prijst Naviva om haar rol als voortrekker in het project Talent in de Kraamzorg. In samenwerking met zeven ROC’s en een aantal andere kraamzorgaanbieders zijn zogenaamde Kraamklassen opgezet. Theorie en praktijk komen daar bij elkaar. Derdejaars studenten Verzorging doen veel kennis en praktijkervaring op. Het geeft hen een stevige basis om als jong gediplomeerde in de kraamzorg aan de slag te gaan. Naviva wordt gecomplimenteerd voor de wijze waarop praktijkopleiders en werkbegeleiders de studenten daarin ondersteunen.