Naviva gaat digitaal verder

Datum : 7 februari 2022

Naviva maakt een grote digitaliseringsslag. Deze week gaat Naviva van papieren kraamzorgdossiers naar online cliëntdossiers. Zo kan elke cliënt haar eigen gegevens inzien en worden tijdens de kraamweek alle registraties, tips en adviezen online geregistreerd.

Waarvoor wordt het dossier gebruikt?

Het online dossier wordt door kraamverzorgende en cliënt gebruikt tijdens de kraamweek. Bijvoorbeeld om het gewicht van de baby, de temperatuur en het aantal poep- en plasluiers te registreren. Maar ook om tips en adviezen te noteren. Het is bovendien (indien gewenst) een overdrachtsdocument richting JGZ.

Meer tijd voor moeder en kind

De digitalisering is mede mogelijk gemaakt door de overgang naar Atermes, een systeem met uitgebreide digitale mogelijkheden. Het is een toekomstbestendig, veilig en een reeds bewezen systeem voor de kraamzorg. De verwachting is dat de kraamverzorgende door deze digitalisering straks minder administratieve rompslomp heeft en nog meer van haar tijd kan besteden aan zorg voor moeder en kind. Naviva zet zo een belangrijke stap in de digitalisering van zorg.

Wat betekent dit voor jou als cliënt?

Cliënten waarvan de kraamweek voor de overgang naar Atermes is gestart, maken nog gebruik van het Kraamzorgdossier. Daarna starten we met het digitale dossier. We zullen de cliënten die dit betreffen persoonlijk berichten over hoe zij hun cliëntportaal inclusief online dossier kunnen activeren.