Naviva lanceert eigen voorleesboekje

Datum : 8 oktober 2020

Naviva Kraamzorg heeft het voorleesboekje ‘Baby uit de Buik’ uitgebracht. Het is gebaseerd op de verhalen die kraamverzorgende Annelies Kreuwel uit Tubbergen schreef. ‘Baby uit de Buik’ biedt broertjes en zusjes een inkijkje in de kraamweek. Daarnaast wil Naviva met het boekje graag een bijdrage leveren aan het stimuleren van taalontwikkeling en hechting tussen ouders en kind.

Voorlezen is gezond

Voor Naviva stond een eigen voorleesboekje al lange tijd op de wensenlijst. Voorlezen is goed voor de taalontwikkeling. Het bevordert een gezonde hechting tussen ouder en kind. Het stemgeluid en ritme van een verhaaltje werken voor een pasgeborene geruststellend. Het boekje past in het opleidingsprogramma Babyexpert, dat kraamverzorgenden van Naviva extra scholing biedt, bijvoorbeeld op het onderwerp taal.

Echte verhalen

‘Baby uit de Buik’ is geschreven door Annelies Kreuwel, een ervaren kraamverzorgende bij Naviva. Annelies: ‘Ik ben dol op voorlezen. In de gezinnen waar ik werk, maar ook mijn eigen kleinkinderen. Het leek me fantastisch om ooit een eigen kinderboek te schrijven. Dus toen Naviva me deze kans bood, greep ik hem meteen aan. Het boekje geeft echt een kijkje in hoe ik mijn werk doe. De oudere kindjes met een emmer laten helpen met het badderen van de baby: dat bén ik gewoon.’

Cadeautje

In het boekje beleef je de kraamweek door de ogen van Mees, de oudere broer van baby Lisa. Hij mag meehelpen met het in bad doen van Lisa, maakt kennis met babymassage, helpt met beschuitjes smeren en verwondert zich over dat gekke klemmetje om de navel van Lisa. Het verhaal is in rijmvorm en past perfect bij de belevingswereld van peuters en kleuters. Baby uit de Buik wordt door kraamverzorgenden van Naviva uitgedeeld in gezinnen waar al een ouder broertje of zusje is. Vaak zijn dit terugkerende cliënten, waarvoor het boekje meteen een leuk bedankje is.