Taalstimulering door voorlezen

Datum : 31 mei 2021

Naviva Kraamzorg heeft samen met Stichting Lezen de e-learning ‘Taalstimulering door voorlezen’ ontwikkeld’. Deze e-learning helpt kraamverzorgenden in het hele land om voorlezen aan jonge kinderen te stimuleren door ouders bewust te maken van het belang van voorlezen. Met als doel het leesplezier en de taalontwikkeling positief te beïnvloeden en laaggeletterdheid terug te dringen.

De e-learning is door kraamverzorgenden gratis te volgen via KCKZ en past perfect in ons programma Babyexpert, hartenpunt Taal. Daarom wilden wij graag ons steentje eraan bijdragen. Dit deden we onder andere door een video over voorlezen aan baby’s en jonge kinderen te maken. Uit onderzoek blijkt namelijk: hoe eerder je voorleest aan je kindje, hoe sneller je kind een taal oppikt.

Kraamverzorgenden van Naviva worden ook intern door ons opgeleid op het gebied van taal. Zo leren ze met Dunstan Babytaal de huiltjes van een baby herkennen. En leren ze kersverse ouders hoe belangrijk het is om veel tegen je kindje te praten. Dit alles voor een gevoel van veiligheid en geborgenheid en een goede hechting.