Warme overdracht

Sinds 2016 werkt Naviva met een aantal ziekenhuizen samen door middel van de zogenoemde Warme Overdracht. Met onze Warme Overdracht maken we de zorg voor jou en je kindje nog beter. De kraamverzorgende van Naviva begeleidt jullie op een zorgeloze manier al vanaf het ontslag uit het ziekenhuis.

Welke ziekenhuizen?

Deventer Ziekenhuis
Gelre Ziekenhuis Apeldoorn
MST Enschede
Röpcke-Zweers Ziekenhuis
Ziekenhuis Tjongerschans Heerenveen
ZGT Almelo

Waarom?

Het ontslag uit het ziekenhuis is voor veel pas bevallen moeders een spannend moment. Soms heeft onze kraamverzorgende extra mondelinge informatie nodig over jouw bevalling of de gezondheid van jou en je kindje. Daarom zijn Naviva Kraamzorg en MST in 2016 gestart met de Warme Overdracht. Inmiddels doen wij dit ook met een groeiend aantal ziekenhuizen in ons werkgebied. De Warme Overdracht biedt namelijk voor zwangere, pasgeborene en zorgverleners een aantal belangrijke voordelen.

Hoe werkt het?

Onze kraamverzorgende komt voortaan naar je toe in het ziekenhuis, zodat het ontslag ontspannen verloopt. Zo kunnen jullie rustig met elkaar kennismaken. Ondertussen neemt je kraamverzorgende met de verpleegkundige van ziekenhuis jouw bevalling en bijzonderheden door. Ze verricht de laatste controles samen met de verpleegkundige bij jou en je kindje. Adviezen vanuit het ziekenhuis rond jullie gezondheid kan de kraamverzorgende direct overnemen. Daarna bereidt ze jullie voor op de reis naar huis. Ze begeleidt jullie naar de auto en zorgt dat jullie veilig op weg kunnen. Jullie ontmoeten elkaar bij jou thuis, waar je kraamtijd zich voort zet. De verloskundige blijft eindverantwoordelijke vanaf het moment dat jullie naar huis gaan.

Warme Overdracht MST Naviva

Voordelen:

  • Ontspannen kennismaken met je kraamverzorgende
  • Zorgeloos ontslag uit het ziekenhuis
  • Goed voorbereid op weg naar huis
  • Je kraamverzorgende is volledig geïnformeerd over de gezondheid van jou en je kindje
  • De zorg thuis sluit naadloos aan op de zorg in het ziekenhuis
  • Geen extra kosten

Meer weten?

De consulent van Naviva vertelt je tijdens de intake meer over de Warme Overdracht. De intake houden we rond de 30e week van je zwangerschap. Bekijk ook het YouTube filmpje over onze Warme Overdracht in het MST in Enschede.

Clientervaring

Ik ben bevallen in het MST waar ze net gestart waren met het ‘warme’ welkom. Dit is mij zeer goed bevallen en ik raad het ook zeker aan om dit door te zetten. Voor de kraamvrouw geeft het veel rust om in het ziekenhuis de kraamzorg te ontvangen en de eerste kennismaking/informatie te delen. Bij mijn eerste bevalling heb ik dit niet gehad en was het gelijktijdig thuis komen uit het ziekenhuis en de kraamzorg ontvangen erg hectisch.’