Voeding

Borstvoeding is de beste voeding voor je kindje. Moedermelk bevat, naast antistoffen, alle voedingsstoffen die een baby nodig heeft om te groeien en zich te ontwikkelen. Borstvoeding biedt bescherming tegen allergieën en ziektes, zowel voor moeder als kind, voor nu en later. Het kan zijn dat borstvoeding niet slaagt of dat je bewust kiest voor fles- of kunstvoeding. Uiteraard respecteren wij je keuze en ondersteunen we je waar nodig.

Voeden op verzoek

Naviva is voorstander van voeden op verzoek, zowel bij borst- als bij flesvoeding. Dat betekent dat je naar de hongersignalen van je kindje kijkt in plaats van naar de klok. En dat je je kindje zo veel laat drinken als het wil (mits je kindje voldoende plasluiers heeft en goed groeit). Het voordeel van voeden op verzoek met vrije hoeveelheden is dat het bijdraagt aan het zelfvertrouwen van je kindje en het je kindje een voldaan gevoel geeft. Onze kraamverzorgenden leren je wat hongersignalen zijn en bieden je alle ondersteuning bij het voeden. Kies je toch voor voeden met vaste hoeveelheden op gezette tijden? Dan kunnen onze kraamverzorgenden je daar ook optimaal bij begeleiden.

Borst- en flesvoedingslijn

Is er extra advies nodig over de voeding? Dan staan onze lactatiekundigen van de borstvoedingslijn of experts van de flesvoedingslijn dagelijks voor je klaar. Op de Borstvoedingslijn 088-77 77 680 (7 dagen per week, 08.00 – 20.00 uur) kun je terecht met al je vragen over borstvoeding. Onze Flesvoedingslijn 088-77 77 656 (7 dagen per week, 09.00 – 17.00 uur) is bereikbaar voor al je vragen rond fles- en kunstvoeding. Je kunt beide lijnen bellen vanaf het moment dat je je bij ons hebt aangemeld tot een half jaar (flesvoeding) of een jaar (borstvoeding) na de geboorte.

De kraamverzorgende van Naviva helpt je bij de voeding van je kindje

Onze kraamverzorgenden doen er alles aan om de borstvoeding te laten slagen en je na de kraamtijd zo zelfverzekerd mogelijk achter te laten. Ze worden continue geschoold volgens de laatste inzichten en dankzij de interne opleiding tot Babyexpert weten ze alles over borst- en flesvoeding op verzoek.

Meer weten? Lees meer over Borstvoeding en Fles- en kunstvoeding.