Arbeidsvoorwaarden

Arbeidsvoorwaarden bij Naviva Kraamzorg

Om je werk goed te doen, is het belangrijk dat jij plezier hebt en je goed voelt. Daarom doen we er bij Naviva Kraamzorg alles aan om het onze medewerkers naar hun zin te maken. Zo bieden we je een aantrekkelijk pakket aan arbeidsvoorwaarden en een aantal extra’s. Bij ons is alles goed geregeld, zodat jij kunt doen waar je hart ligt: het bieden van de beste start aan elk gezin. Op deze pagina vertellen we je graag wat wij je naast een goed salaris bieden.

Een goede basis

Alle medewerkers van Naviva werken volgens de cao kraamzorg. Hierin zijn zaken als loon, werktijden, diverse regelingen en functiewaarderingen geregeld. Ook bouw je als medewerker van Naviva een goed pensioen op via het Pensioenfonds Zorg & Welzijn. Onze primaire arbeidsvoorwaarden vormen een goede basis als je bij ons werkt:

 • Salaris en arbeidsvoorwaarden volgens de cao kraamzorg
 • Opname in Pensioenfonds Zorg & Welzijn

Over de cao kraamzorg

In de cao kraamzorg zijn afspraken gemaakt die gelden voor onze branche. Je vindt daarin zaken als functiewaardering, salariëring, werktijden, vergoedingen, vakantie, verlof en diverse regelingen. Als koploper in de kraamzorg volgt Naviva natuurlijk de cao én doen we meer als dat kan. Onze collega’s van HRM zorgen er samen met je manager en de afdeling planning voor dat alles voor je geregeld is. Natuurlijk staan we graag voor je klaar als je vragen of opmerkingen hebt.

Onze extra’s

We verlangen van jou elke dag een topprestatie en daarvoor belonen we je graag. Bovenop de cao kraamzorg bieden we onze medewerkers daarom een groot aantal extra’s:

 • Wij vergoeden alle reistijd langer dan 30 minuten voor kraamverzorgenden en langer dan 15 minuten voor partusassistenten. In de cao kraamzorg wordt reistijd pas vanaf 45 minuten vergoed
 • Onze reiskostenvergoeding is standaard 21 cent per kilometer en vanaf 23 km enkele reis wordt dit verhoogd naar 26 cent per kilometer
 • Tijd voor werkoverleggen (ca. 6 per jaar) krijg je bij ons uitbetaald
 • Afhankelijk van je functie krijg je 10 tot 15 uur per jaar betaald voor het volgen van opleidingen en scholingen
 • Naviva biedt een royaal scholingsprogramma aan, zodat je jouw accreditatiepunten op een ontspannen en passende wijze kunt behalen
 • Als kraamverzorgende word je intern opgeleid tot Babyexpert met inspirerende scholingen over onderwerpen als hechting, babymassage en Dunstan Babytaal
 • Je krijgt een telefoon en iPad voor je werk
 • Naviva voorziet je natuurlijk van werkmaterialen, waaronder meerdere uniformen
 • Met ons meerkeuzesysteem krijg je de kosten voor aanschaf van een elektrische fiets, laptop, smartphone of sportabonnement (deels) vergoed
 • Collectieve korting op je zorg- en autoverzekering
 • We staan geregeld stil bij bijzondere momenten in het jaar met een leuke attentie of een gezellige bijeenkomst
 • Als team ontvang je jaarlijks budget voor het organiseren van een uitje, een lunch, workshop of andere activiteit

Gelukkig en gezond je werk doen

We willen graag dat jij gelukkig en gezond je werk doet en kunt blijven doen. We zorgen daarom goed voor jou. Niet alleen met onze arbeidsvoorwaarden en extra’s, maar ook door veel aandacht te hebben voor jouw vitaliteit. Met het aanbieden van waardevolle bijeenkomsten en webinars over onderwerpen als overgang, stoppen met roken, mantelzorg, ouderschap en een gezonde leefstijl.

Door jaarlijks met je in gesprek te gaan over je (mentale) gezondheid in een FIT-gesprek kunnen we je gerichter helpen. Mocht je toch uitvallen, dan proberen we dat verzuim zo kort mogelijk te laten zijn. We nodigen je ook uit om het gesprek aan te gaan over je contract: in bepaalde levensfasen werk je liever meer uren, in andere juist minder. We hebben goede ervaringen met kortcyclisch werken, waarbij je niet 8 dagen achter elkaar werkt, maar in blokken van 4 tot 5 dagen. Kortom, er is bij Naviva veel mogelijk om een gezonde balans tussen werk en privé te bereiken.

Gewoon goed geregeld

Wij willen dat jij het werk kunt doen, waar je goed in bent en waar je hart ligt. Dat doen we door ervoor te zorgen dat alles gewoon goed geregeld is. Dat je zo min mogelijk op wacht zit en zo veel mogelijk in je eigen regio werkt. Dat je salaris en uren kloppen. Dat je werkmaterialen op tijd en ruim voorradig hebt. Dat systemen werken, zodat je zo weinig mogelijk tijd kwijt bent aan administratie en registratie.

Kom je bij Naviva werken, dan leer je de kracht van een professionele organisatie kennen. Een organisatie die er voor zorgt dat je niet wordt afgeleid door randzaken. Kortom, bij Naviva is alles gewoon goed geregeld.

Groeien en bloeien

Bij Naviva krijg je de kans om te groeien en te bloeien. Op professioneel en persoonlijk vlak. We bieden een uitgebreid scholingsprogramma als basis en verdere verdieping voor wie zich verder wil bekwamen. Binnen je team kun je je verder ontwikkelen in de verschillende teamrollen. En ook binnen Naviva zijn volop mogelijkheden om je te specialiseren tot partusassistent, om je toe te leggen op het geven van e-consulten of om door te groeien in een andere functie als bijvoorbeeld planner, consulent of praktijkopleider.

Kom je bij Naviva werken, dan mag je jezelf Babyexpert noemen. Met leuke en inspirerende trainingen en workshops rondom thema’s als hechting, voeding en veiligheid houden we je kennis graag op een hoog peil.

De redenen om voor Naviva te kiezen

Wie anders dan onze eigen medewerkers kunnen daarop het beste antwoord geven? Bekijk deze pagina met meer goede redenen om bij Naviva te komen werken hebben we dat handig op een rij gezet. Zullen we snel een keertje kennismaken? Check onze vacatures en solliciteer of stuur gerust een mail als je meer wilt weten.