Bedrijfscultuur

Als je bij Naviva Kraamzorg werkt, ben je trots. Trots op de beste start die je jouw cliënt geeft. En trots op het feit dat het jou dat samen met je collega’s dag in dag uit weer lukt. Bij Naviva heerst een open cultuur. Dat betekent dat we elkaar aanspreken op de zaken die goed gaan, maar ook op dingen die beter kunnen. Zo kunnen we een transparante en lerende organisatie zijn en blijven. De wil om steeds vernieuwend en innovatief te zijn, zet een duidelijke stempel op onze bedrijfscultuur. Alles wat wij doen, doen wij met aandacht. Naar elkaar, naar onze cliënten en naar onze ketenpartners.

Baby Nio in de liefdevolle handen van onze kraamverzorgende van Naviva

Naviva Kraamzorg werkt met zelfstandige teams. Binnen een zelfstandig team zijn meerdere rollen die voor verdieping en verbreding van je ontwikkeling zorgen. De teams werken buurtgericht: dichtbij huis en met vaste verloskundigen. Als werknemer van Naviva Kraamzorg word je jaarlijks bijgeschoold en kun je uit het rijke scholingsaanbod onderwerpen kiezen waarin jij je verdiept. Tijdens de functioneringsgesprekken bespreken medewerker en leidinggevende samen het wederzijds functioneren en de verwachtingen daarover bij beide.

Naviva Kraamzorg wil dat jij als werknemer goed in je vel zit. We hebben veel persoonlijke aandacht voor onze medewerkers en zijn trots op de prettige werksfeer binnen onze organisatie. De levendige personeelsvereniging draagt daar absoluut aan bij.

Benieuwd naar onze missie en visie, kijk dan hier.