Beroepsorientatie

Heb je interesse in het vak kraamverzorgende en ben je van plan om hier een spreekbeurt of presentatie over te geven of een werkstuk over te maken? Laat het ons weten, wij denken graag met je mee. Het vak is te leuk om er niet over te vertellen. Ben je benieuwd wat kraamzorg in het algemeen is, hoe een werkdag van een kraamverzorgende eruit ziet en wat de opleiding kraamverzorgende inhoud? Wij vertellen je er graag meer over en voor je spreekbeurt of presentatie hebben we een leuk pakketje dat we je kunnen toesturen. Stuur een mailtje naar communicatie@naviva.nl met je vraag.

Carrousel

Om leerlingen van het VMBO te informeren over het beroep van kraamverzorgende nemen wij in een aantal regio’s actief deel aan de Carrousel. Samen met de scholen en andere zorginstanties organiseren we informatiebijeenkomsten zodat leerlingen een goed beeld krijgen van diverse beroepen in de zorg.

Stages

Wij bieden helaas geen mogelijkheden voor (snuffel)stages voor middelbare scholieren in de kraamzorg. Het werk van een kraamverzorgende speelt zich voor het grootste deel bij mensen thuis af in een intense periode in hun leven. We vinden het niet gepast om onze cliënten in deze periode extra te storen.

Natuurlijk vinden we het wel heel erg leuk dat jij als middelbare scholier geïnteresseerd bent in ons vak. Jouw school kan je vast veel vertellen over een vervolgopleiding. Heb je daarnaast toch nog vragen over het werken in de kraamzorg? Ben je op zoek naar informatie voor een werkstuk? Lijkt het je leuk om eens met een echte kraamverzorgende te praten? Heb je een idee of een vraag? We horen het graag! Stuur een mailtje aan communicatie@naviva.nl en we nemen snel contact met je op.