Eerste stapjes

Wanneer je kind voor het eerst loopt, hangt van je kind af. Het ene kind doet zijn eerste stapjes al met 10 maanden, de ander wacht er mee tot hij 16 maanden is. Maar gemiddeld genomen gaan kinderen lopen als ze tussen 9 en 18 maanden oud zijn. Die eerste paar stapjes zet je kind waarschijnlijk binnen. Schoenen zijn dan niet nodig. En voor het aanleren van een juiste afwikkeling van de voet is het juist goed om op blote voeten of op sokken te oefenen. Na het oefenen op blote voeten trek je je kindje lekkere sokjes of babyslofjes aan, lekker warm en beschermend.

babyslofjes

Deze Prénatal slofjes zijn gemaakt van een fijne katoenen kwaliteit. De slofjes hebben een ribboord aan de bovenkant en sluiten hierdoor goed aan bij je kleintje. Materiaal: 100% biologisch katoen.

Eerste schoentjes kopen

Maar eenmaal geoefend, zal je kleine avonturier ook samen met jou buiten aan de wandel gaan. Tijd voor goed zittende schoenen. Goede babyschoenen kenmerken zich door hun soepele materiaal (zoals leer, suède en canvas) en flexibele zool. De zool moet goed kunnen meebewegen en zelfs dubbelgeklapt kunnen worden, zodat de stabiliteit van de voet goed getraind wordt tijdens het lopen. Ook is het belangrijk dat de schoen licht is en goed om de voet heen zit, zodat de voet niet gaat schuiven. Vaak is de hiel enigszins verstevigd bij het eerste loopschoentje, dit zorgt voor een stabiele voet.

Ook is het fijn als de zool niet te glad is, zodat je kindje niet uitglijdt. Verder moeten de schoenen comfort en stevigheid bieden. Bij de tenen is voldoende bewegingsruimte.

baby's eerste schoentjes

Deze Prénatal softsole laarzen zijn niet alleen extreem schattig, met een suède look en teddy voering zijn ze ook heerlijk warm voor de herfst of winter. Deze laarsjes zijn een echte eyecatcher vanwege de details die zijn toegevoegd aan de laarzen.

 

De juiste maat voor de eerste schoentjes

Het is belangrijk dat de eerste schoentjes goed passen. Je kindje leert nu lopen en een goede voetafwikkeling wordt nu aangeleerd. Koop de schoenen niet te ruim en ook niet te krap. Het best koop je de schoenen ook niet van tevoren, maar pas op het moment dat je baby ze nodig heeft. Bij een schoenenzaak kunnen ze je helpen met het opmeten van de juiste maat en je adviseren over een goede schoen.

Blijven meten

Heb je eenmaal de perfecte babyschoen gekocht? Laat de voeten van je kindje dan regelmatig opnieuw opmeten of voel zelf of ze niet te krap zitten. Kindervoeten groeien snel, dus voor je het weet is je kindje er weer uitgegroeid. Kinderen kunnen op deze leeftijd nog niet aangeven dat de schoen te krap zit en ervaren daar vaak ook niet direct pijn van, maar het beïnvloed wel het leren lopen. Wees er dus alert op.

Tegen de tijd dat je kindje flinke afstanden in en om het huis kan lopen, wordt het tijd voor een eerste kinderschoen. Deze vraagt weer om andere kenmerken, zoals een wat steviger zool.