Centering Pregnancy

Bij steeds meer verloskundigen kun je terecht voor centering pregnancy. Met centering pregnancy krijg je samen met andere zwangeren voorlichting in groepen. Tijdens 10 tot 12 bijeenkomsten van telkens 1,5 tot 2 uur krijg en bespreek je alle informatie over zwangerschap, geboorte en de eerste tijd met je kindje. Voor of na de bijeenkomst neemt de verloskundige de gebruikelijke controles bij je af.

Voordelen van Centering Pregnancy

Een groot voordeel van centering pregnancy is dat je veel meer informatie krijgt dan tijdens een korte afspraak alleen met je verloskundige. Je deelt ervaringen met elkaar en wisselt kennis uit. De groep bestaat uit zwangeren die rond dezelfde tijd een kindje verwachten. De deelnemers bouwen een hechte band op met elkaar en er kunnen mooie vriendschappen ontstaan. Je volgt actief je eigen zwangerschap en kunt je zorgen, twijfels en gevoelens bespreken in de groep.

Een kraamverzorgende van Naviva is bij één of meerdere bijeenkomsten aanwezig. Zij geeft de groep advies en tips over de komst van jullie kindje. Welke zaken moet je allemaal regelen? Welke spullen heb je straks nodig? Wat doet je kraamverzorgende tijdens je bevalling en in de kraamweek? Ze geeft graag antwoord op al je vragen. Ook andere experts, zoals een jeugdarts of verpleegkundige van de kraamafdeling van het ziekenhuis, bezoeken de groep.