Baby Abe

Ienke en haar partner Sebastiaan werden op 1 maart ouders van baby Abe. Voor kraamzorg meldden ze zich op aanraden van hun verloskundige aan bij Naviva. Daar hebben ze geen moment spijt van gehad. Ienke vertelt…

“Wij hebben onze kraamweek ervaren als geweldig. We hebben zeven dagen kraamzorg gehad, waar we eigenlijk niet op hadden gerekend, omdat tijdens de intake met Naviva werd verteld dat de zorg mogelijk afgebouwd kon worden door drukte. Dit zou dan betekenen dat we slechts recht zouden hebben op enkele uren zorg per dag voor moeder en kind. Maar uiteindelijk is de kraamverzorgende de hele week bij ons thuis geweest, aangevuld met een e-consult op dag 8. Dat was echt een cadeautje.”

Overal muisjes

“Karin, onze kraamverzorgende, heeft echt haar best gedaan! Op de eerste dag kregen we een fruithapje met muisjes eroverheen. Eerst dacht ik dat het per ongeluk was, maar toen ik ’s middags brood kreeg, had ze daar ook muisjes overheen gestrooid. Het werd een ritueel voor de hele week, waar ik telkens om kon blijven lachen. Het lijkt misschien niet zo belangrijk, maar het laat zien dat iemand moeite doet. Karin zong ook altijd vrolijk als ze ergens mee bezig was, wat natuurlijk een goede sfeer in huis bracht. Verder hielp ze gewoon ontzettend goed met al haar tips en adviezen. Ik had een mooie, maar snelle thuisbevalling, maar moest wel flink herstellen. Karin was daarin geweldig. Ze gaf tips en stelde me gerust als ik ergens bang voor was of moeite mee had.”

E-consult ter afsluiting

“We hadden op de achtste dag een e-consult. We vonden het idee van een e-consult erg fijn. Karin stond zeven ochtenden om 8.00 uur voor onze deur, maar de dag erna wist je dat ze er niet meer zou zijn. Het is dan prettig om te weten dat je nog steeds met een kraamverzorgende kan praten, want elke nacht en dag blijft in het begin nog een uitdaging. Precies in de nacht voor het e-consult plaatsvond, speelden er problemen op met het geven van borstvoeding. Tijdens het e-consult werden we hier perfect mee geholpen. We hebben het ook gehad over dingen waar je liever niet bij stilstaat, zoals het Shaken Baby Syndroom. Ook waren er een paar zaken uit het dossier, die we nog niet hadden besproken en waar we nu -tijdens het e-consult- alle tijd voor hadden. Zo hebben we de kraamtijd op een fijne manier kunnen afsluiten.”