Baby Tessa

Datum: 31 oktober 2023 Plaats: Utrecht
Op 23 oktober is ons tweede dochtertje Tessa geboren. In de kraamweek heeft Marlies ons bijgestaan. Echt een topper, die snapt dat zorg meer is dan alleen een checklist afvinken. Ze kijkt naar het hele plaatje, stemt haar zorg af op wat er nodig is op dat moment en legt prioriteit bij die dingen die belangrijk zijn voor het kraamgezin.

Marlies voelde goed aan welke hulp we wanneer nodig hadden. Zo bood ze hulp wanneer ze zag dat we het nodig hadden, maar liet ze ons vooral veel zelf zorgen voor Tessa. Bij de intake hadden we aangeven dat we een rustige kraamweek wilden. Marlies had daar goed naar geluisterd. Ze zorgde zeker op de eerste dagen voor veel tijd om te rusten en om met onze twee dochters te wennen aan onze nieuwe gezinssamenstelling. En toen het allemaal even wat minder lekker liep vanwege krampjes, borstvoedingsproblemen en een opstandige peuterpuber, gaf ze precies het goede advies. De rust werd daardoor weer teruggebracht en Tessa ging weer beter drinken. Ze bood bovendien een luisterend oor bij de kraamtranen en wist precies de goede dingen te zeggen om ons weer vertrouwen te geven in onszelf (en begreep dat dit hét moment was om de chocoladereep uit de kast te pakken!) Marlies heeft ons niet alleen geleerd om voor Tessa te zorgen, ze heeft ons ook veel over onszelf geleerd.

Als kers op de taart was Marlies ook heel lief voor onze oudste dochter – die wilde soms liever spelen met haar dan met ons!

Marlies, nogmaals heel erg bedankt!