Kraamzorg provincie Utrecht

Ben je in verwachting? Van harte gefeliciteerd! Naviva Kraamzorg wenst jou een prachtige en zorgeloze zwangerschap toe, waar je volop van kunt genieten. Bij Naviva Kraamzorg staan jouw wensen en behoeften centraal. Wij bieden de beste en meest complete kraamzorg in vrijwel alle gemeenten van Utrecht, van Amersfoort tot Woerden, van Baarn tot Nieuwegein. Met onze postcodecheck kun je eenvoudig controleren of jouw gemeente ook onder het werkgebied van Naviva Kraamzorg valt.

Jouw kraamtijd

Wij willen dat jij een ontspannen kraamtijd hebt en jij je volledig kunt richten op je kindje en op het herstellen van je bevalling. Onze kraamverzorgenden zijn gediplomeerde, betrokken professionals, die:

 • De gezondheid van jou en je kindje monitoren en boven alles stellen;
 • 24/7 bereikbaar zijn in noodsituaties; voor bevallingsassistentie of voor opvang uit het ziekenhuis na bevalling;
 • De meest veilige zorg bieden voor, tijdens en na je bevalling;
 • Praktische, lichamelijke én emotionele ondersteuning bieden;
 • Niet schrikken van kraamtranen of emoties;
 • Ervoor zorgen dat de boel bij jou thuis op rolletjes blijft lopen;
 • De kraamkamer, babykamer, badkamer en het sanitair hygiënisch schoon houden;
 • Je begeleiden in je (nieuwe) rol als moeder en je alles leren over de voeding, verzorging en veiligheid van je kindje;
 • Je adviseren en begeleiden bij zowel borst- als flesvoeding;
 • Je kennis laten maken met Dunstan Babytaal, babymassage en draaiend verzorgen;
 • Continu getraind en bijgeschoold worden volgens de nieuwste inzichten;
 • Geregistreerd staan bij het Kenniscentrum Kraamzorg.

Onze kraamverzorgenden zorgen ervoor dat je aan het einde van je kraamtijd vol zelfvertrouwen en zelfstandig voor je kindje kunt zorgen. Mocht je toch nog vragen hebben of advies willen na de kraamtijd, dan kun je altijd nog een beroep doen op Naviva. Wij zijn 24/7 bereikbaar op telefoonnummer 088 7777 666 voor al je praktische vragen.

Vertrouwd en dichtbij

Bij Naviva in Utrecht werken we buurtgericht. Dat betekent dat je kraamverzorgende uit jouw directe omgeving komt. Hierdoor is ze altijd snel ter plaatse, kent ze de weg op haar duimpje en weet ze in noodgevallen het dichtstbijzijnde ziekenhuis, jouw verloskundige of medici razendsnel te bereiken. Bovendien doen we bij Naviva onze uiterste best om één vaste kraamverzorgende in te zetten tijdens jouw kraamtijd. Geen wisselingen van de wacht, maar één vertrouwd gezicht die op de hoogte is van jouw persoonlijke omstandigheden. Naviva Kraamzorg is vertrouwd en dichtbij.

Aanmelden voor kraamzorg in Utrecht

Aanmelden voor Naviva Kraamzorg in Utrecht kan eenvoudig en snel middels het online aanmeldformulier. Ook telefonisch kun je je aanmelden op telefoonnummer 088 7777 666. Aanmelden voor de vijfde maand van je zwangerschap is wenselijk, maar zeker niet noodzakelijk. Door de contracten die wij hebben afgesloten met alle verzekeraars, kunnen wij alle aanstaande moeders in Utrecht kraamzorg garanderen.

Kennismakingsgesprek

Na aanmelding voor Naviva Kraamzorg Utrecht plannen we met jou een kennismakingsgesprek in. Dan bespreken we samen hoe we jouw kraamtijd perfect kunnen organiseren. De wensen en behoeftes van jou (en je gezin) staan hierbij centraal. Tevens krijg je na aanmelding toegang tot je eigen cliëntportaal met daarin een download naar ons online magazine ‘Hoe bevalt het’. Dit staat boordevol informatie en tips over je zwangerschap, bevalling en kraamtijd.