Ouderschapsbelofte

De Ouderschapsbelofte is een manier om vooraf een aantal afspraken te maken. Aanstaande ouders doen hun kindje vijf beloftes:

  1. Wij beloven jou dat je in een liefdevol gezin opgroeit, we zullen aandacht besteden aan onze band met jou, onze partnerrelatie en de sfeer in huis.
  2. Wij beloven jou dat wij ons actief inzetten voor jouw opvoeding. Wij zullen je leiden en begeleiden en de zorg voor jou op de eerste plaats zetten.
  3. Wij beloven jou dat wij rekening houden met jouw ontwikkeling en talenten. Wij zullen goed kijken wat bij jou past, wat je graag wilt en zorgen voor gepast onderwijs.
  4. Wij beloven jou dat je veilig opgroeit. Wij zullen geen geweld gebruiken, je niet betrekken in mogelijke conflicten en jou met respect behandelen. Wij zullen erop toezien dat anderen dat ook doen.
  5. Wij beloven jou dat wij beiden aanwezig blijven in jouw leven. Wij zullen elkaar als ouders daarin de ruimte geven, ook als er grote veranderingen plaatsvinden, bijvoorbeeld als wij zouden gaan scheiden.

Je vindt hier een download van de Ouderschapsbelofte die jullie zelf samen kunnen invullen en uitbreiden.

Alle ouders willen het beste voor hun kindje. Gun hem of haar het veilige, prettige en warme thuis om in op te groeien. En gun jezelf en je partner een fantastische relatie, ook al verandert er straks heel wat.