Kosten en vergoeding kraamzorg

We begrijpen dat je wilt welke kosten er op je af komen en wat hiervan vergoed wordt als jij je aanmeld voor kraamzorg van Naviva. Kraamzorg valt in Nederland onder noodzakelijke zorg. Kraamzorg wordt daarom vanuit de basisverzekering vergoedt. Je betaalt hierbij een eigen bijdrage van €4,80 per uur (tarief 2023). Ben je aanvullend verzekerd? Dan wordt je eigen bijdrage (deels) vergoed door je verzekeraar. Bekijk hiervoor de polisvoorwaarden van je zorgverzekeraar. Wil je meer weten over het aantal uren kraamzorg? Bekijk het hier.

Wat betekent dit voor jou?

Naviva verrekend de basiskosten van de kraamzorg die je van ons hebt afgenomen, rechtstreeks met je zorgverzekeraar. Je betaalt de eigen bijdrage zelf aan Naviva. Afhankelijk van je zorgverzekeraar wordt deze bijdrage deels of helemaal vergoed.

Ben je aanvullend verzekerd?

Je bent aanvullend verzekerd, dan zijn er een aantal voordelen voor jou. De voordelen waar jij recht op hebt zijn afhankelijk van jou zorgverzekeraar en het type aanvullende zorgverzekering dat jij hebt. Om er achter te komen welke voordelen voor jou gelden, kan je contact opnemen met je zorgverzekeraar of met onze klantenservice via 088-7777 666. Afhankelijk van je zorgverzekeraar en het type aanvullende verzekering kunnen de volgende zaken extra worden vergoed:

  • Eigen bijdrage, gedeeltelijk of zelfs geheel vergoed voor kraamzorg en e-consult
  • Advies omtrent borstvoeding van een lactatiekundige
  • Kraamzorg na een ziekenhuisopname
  • Vergoeding eigen bijdrage voor bevallen in een ziekenhuis, geboortehuis of kraamhotel
  • Meerlinguitkering

Kraamzorg van Naviva ook in 2023 vergoed door alle zorgverzekeraars!

Naviva Kraamzorg heeft ook in 2023 plus contracten met álle zorgverzekeraars. Een belangrijke voorwaarde voor een pluscontract zijn de hogere opleidingseisen die zijn gesteld aan de kraamverzorgenden van Naviva en een gegarandeerde zorglevering, ook in drukke periodes. Als cliënt kun jij dus altijd rekenen op onze professionele en deskundige kraamzorg.

Daarom wordt ook in 2023 kraamzorg van Naviva vergoed door de volgende zorgverzekeraars : Achmea, Zilveren Kruis, De Friesland Zorgverzekeraar, Avero, DSW, Interpolis, Prolife, Kiemer, OZF, Ziezo, ik, YouCare, VGZ, Unive, Zekur, Bewuzt, IZZ, IZA, UMC Zorgverzekering, Besured, De Goudse, United Consumers, IZA Cura, Promovendum, National Academix, Aevitae, IAK, CZ, CZdirect.nl, OHRA, FBTO, Delta Lloyd, ASR (incl. voormalig: De Amersfoortse), Ditzo, , Menzis, Anderzorg, Hema, Azivo, PMA, Zorg en Zekerheid, ONVZ, PNOzorg, VvAA, ENO, Salland Zorgverzekeringen, Stad Holland, Holland Zorg, Energiek, Nationale Nederlanden, PZP (onderdeel CZ) & Salland ZorgDirect.

Mijn verzekeraar staat niet in het overzicht

Staat jouw zorgverzekeraar niet in bovenstaand overzicht? Neem dan even contact op met onze klantenservice via: 088-7777666 of klantenservice@naviva.nl. We hebben met alle verzekeraars een contract, dus ook met die van jou. Ook voor vragen over de kraamzorg vergoeding kun je contact met ons opnemen.