Hoeveel uur kraamzorg krijg ik?

Je wil graag weten hoeveel uur kraamzorg je krijgt. Op deze vraag is geen standaard antwoord. Het aantal uur kraamzorg dat je krijgt is namelijk per situatie verschillend. Daarom vindt er voor de 34e week van je zwangerschap een kennismakingsgesprek plaats met een van onze consulenten. Tijdens dit gesprek bespreken we jouw wensen en maken we een inschatting voor het aantal uren kraamzorg dat je nodig hebt. Zo kunnen we jou de zorg bieden die het beste bij jou past. Wanneer jouw persoonlijke situatie verandert, kan het zijn dat het aantal uren kraamzorg in de kraamweek alsnog verandert. Bijvoorbeeld als het voeden niet goed verloopt. In dat geval kan er in overleg een herindicatie plaatsvinden.

Kosten kraamzorg Naviva

Naviva Kraamzorg staat voor, tijdens en na de bevalling voor jou klaar. Onze kraamverzorgenden zijn deskundige professionals die jou en je kindje de beste start geven. De kraamweek is een bijzondere maar ook kwetsbare periode. Daarom valt kraamzorg in Nederland onder noodzakelijke zorg. De basisverzekering vergoedt daarom de kraamzorg. Je betaalt hierbij een eigen bijdrage van €5,10 per uur (tarief 2024). Ben je aanvullend verzekerd? Dan wordt je eigen bijdrage mogelijk (deels) vergoed door je verzekeraar. Voor vragen over de vergoeding van je eigen bijdrage kan je contact opnemen met je zorgverzekeraar.

Kraamzorg van een Babyexpert

Is het mogelijk om extra uren kraamzorg bij te kopen?

We begrijpen dat het best spannend kan zijn om afscheid te nemen van je kraamverzorgende. Gelukkig is het daarom mogelijk om extra uren kraamzorg af te nemen. Hiervoor betaal je €60,- per uur (tarief 2024). Voor vragen over het afnemen van extra uren kraamzorg kan je contact opnemen met onze klantenservice.

Wordt kraamzorg van Naviva door mijn verzekering vergoed?

Naviva Kraamzorg heeft contracten met álle zorgverzekeraars. Daardoor wordt kraamzorg van Naviva ook in 2024 door alle zorgverzekeraars vergoed. Wil je weten wat er allemaal vergoed wordt? Lees het hier. Of je nu verzekerd bent via Achmea, CZ, De Friesland, Ditzo, Hema, Menzis, Salland, VGZ, Zilveren Kruis, of een andere zorgverzekeraar: je kunt gewoon bij Naviva Kraamzorg terecht!

Ben je niet verzekerd, woon je in het buitenland of heb je een andere vraag over je uren, de kosten en je verzekering? Onze klantenservice staat voor je klaar en zijn op werkdagen tussen 08:30 en 17:00 uur bereikbaar via: 088 7777 666 of per mail via: klantenservice@naviva.nl. Wissel je tijdens je inschrijving van zorgverzekeraar dan hoef je ons hier niet over te berichten, wij ontvangen deze wijziging automatisch.