Baby's en zon

Lekker hoor dat zonnetje, maar niet voor je baby. Baby’s en zon gaat niet goed samen. De huid van een baby is namelijk nog te kwetsbaar voor die felle zonnestralen. Zo ga je verantwoord de zomer tegemoet, lees onderstaande tips.

Baby's en zon

  • Houd je baby uit de zon. Dat is soms een gepuzzel, maar wel het allerbeste.
  • Komt je baby toch even in de zon? Smeer hem dan van tevoren in met een goede zonnebrandcrème. Bij voorkeur een zonder parfum en met minimaal factor 30, zoals de zonnebrandcrème van Drs. Leenarts. Ook een zonnehoedje is geen overbodige luxe. Staat nog leuk ook!
  • Ook onder een parasol kan je baby nog verbranden. Bescherm je kindje dus ook tegen de straling die door de stof van de parasol heen komt.
  • Tijdens het wandelen bescherm je je baby tegen de zon door middel van een parasol of een speciaal daarvoor bedoelde zonwerende doek of zonnekap. Gebruik geen hydrofiele doek, sjawl of andere doek die hier niet voor bestemd is. De temperatuur loopt dan te snel op en dat is gevaarlijk voor je kindje. Loop je in de schaduw? Doe dan de kap van de wandelwagen lekker omlaag voor ventilatie. Zet de wandelwagen niet in de zon, maar zoek de schaduw op. Ontdek hier de warm weer accessoires voor jouw Bugaboo wagen.
  • Ga je naar het strand of een andere plek zonder natuurlijke schaduw? Zorg ervoor dat je een parasol of uv-tentje meeneemt. Een uv-pakje en een zonnehoedje beschermen je kindje tegen de zon. Smeer de blote huid goed in.
  • Tot slot: Laat je kindje voldoende drinken. Als je borstvoeding geeft, mag je voeden op verzoek. Extra vaak aanleggen kan geen kwaad. Drink zelf ook voldoende en vergeet ook niet jezelf in te smeren. Door de hormonen kun je nog steeds een ‘zwangerschapsmasker’ ontwikkelen in je gezicht. Goed smeren en in de schaduw blijven voorkomt dit.