Draaiend Verzorgen

Tijdens je kraamtijd laat je kraamverzorgende je kennismaken met draaiend verzorgen, ook wel roterend verzorgen genoemd. Bij draaiend verzorgen ga je uit van de natuurlijke voorkeur van baby’s voor een ronde, gebogen houding. Hierdoor voelt je baby zich veilig en geborgen, want het is dezelfde houding als toen hij nog veilig in jouw buik zat.

Hoe gaat draaiend verzorgen in zijn werk?

Je baby heeft instinctieve beweegreflexen. Als je hier op inspeelt, draait je baby zelf zijn hoofd of lijfje mee op een veilige en verantwoorde manier. Plaats bijvoorbeeld je rechterhand onder de linkerbil van je baby en je duim in de lies. Je baby draait zelf zijn hoofd en lijfje mee. Dit is niet alleen erg handig tijdens het aan- of uitkleden, maar vooral stukken veiliger en gezonder dan het optillen aan de voetjes. De heupjes van je baby worden namelijk niet onnodig belast. Bekijk hier hoe een van onze kraamverzorgenden laat zien hoe je je baby draaiend verzorgt.

Draaiend verzorgen. Een kraamverzorgende van Naviva met passie aan het werk

Voordelen van draaiend verzorgen

Door draaiend te verzorgen:

  • Kan je baby zich beter ontspannen
  • Ervaart je baby meer basisveiligheid
  • Speel je in op de natuurlijke behoeftes van je baby;
  • Verzorg je je baby op een veilige en gezonde manier
  • Verklein je de kans op veel huilen aanzienlijk
  • Stimuleer je motorische ontwikkeling en het evenwichtsgevoel van je baby

Naviva Kraamzorg wil dat jij een ontspannen kraamtijd hebt, waarin je je volledig kunt richten op je herstel en je kindje. Draaiend verzorgen draagt bij aan een ontspannen kraamtijd en geeft jou handvatten om aan het einde van je kraamtijd vol zelfvertrouwen zelfstandig voor je kindje te zorgen.