Waarom babymassage in de kraamtijd?

Op een rustig moment laat je kraamverzorgende op een pop zien hoe het masseren gaat. De massage techniek waar we bij Naviva Kraamzorg gebruik van maken, is een milde en eenvoudige massagetechniek. Deze massage techniek is speciaal ontwikkeld voor baby’s tot zes weken/
De massage versterkt de binding tussen jou en je baby en draagt daarmee bij aan een veilige hechting. Dat geldt natuurlijk ook voor vaders. De massage werkt geruststellend, maakt je baby rustiger, verbetert slaapgedrag en helpt darmkrampjes voorkomen. Dit alles draagt bij aan een blije baby en een ontspannen kraamtijd. Je krijgt van ons een handig boekje met verantwoorde massagetechnieken. Wil je alvast zien hoe het geven van een babymassage gaat? Bekijk dan alvast ons YouTube filmpje voor meer uitleg.

Tip: Wanneer je tijdens de kraamweek graag wil oefenen met het geven van babymassage, raden we je aan om te zorgen dat je een zachte plantaardige olie in huis hebt. Wij raden hiervoor de huid en massage olie van Drs. Leenarts aan. Deze parfumvrije olie is geschikt voor baby’s.