Als alles goed gaat in de kraamweek en er tijd genoeg is, laat je kraamverzorgende op een pop zien hoe het masseren gaat. Is er geen tijd voor of is je baby er nog niet klaar voor? Dan kun je de instructievideo over babymassage in de app bekijken. Deze laat stap voor stap zien hoe de massage in zijn werk gaat. Het filmpje over babymassage is t/m 12 weken na de bevalling terug te kijken in de app.

Waarom babymassage in de kraamtijd?

De massage versterkt de binding tussen jou en je baby en draagt daarmee bij aan een veilige hechting. Dat geldt natuurlijk ook voor vaders. De massage werkt geruststellend, maakt je baby rustiger, verbetert slaapgedrag en helpt darmkrampjes voorkomen. Dit alles draagt bij aan een blije baby en een ontspannen kraamtijd. Wil je alvast zien hoe het geven van een babymassage gaat? Bekijk dan alvast ons filmpje over babymassage in de Nieuw Leven app.

Tip: Wanneer je tijdens de kraamweek graag  babymassage wil geven, raden we je aan om te zorgen dat je een zachte plantaardige olie in huis hebt. Wij raden hiervoor bijvoorbeeld de huid en massage olie van Drs. Leenarts aan. Deze parfumvrije olie is geschikt voor baby’s.