Soorten kinderwagens

Het aanbod aan kinderwagens is erg uitgebreid. Daarom is het verstandig om je van te voren te verdiepen in welke type wagen het beste bij jou past. Vind je het bijvoorbeeld belangrijk dat je over verschillende terreinen kan lopen zoals het strand of een bospad? Dan is een all terrain kinderwagen een goede optie voor je! Of neem je juist je kinderwagen vaak mee in de auto en moet hij dus makkelijk inklapbaar zijn? Onze volgers vinden het rijcomfort, de ergonomie, prijs en compactheid erg belangrijk. De uitstraling vinden de meesten minder belangrijk.

Kinderwagens in verschillende prijscategorieën

De prijzen van kinderwagens lopen erg uiteen. Wij vroegen onze volgers in welke prijscategorie zij een kinderwagen hebben gekocht. Het grootste gedeelte van onze volgers (38%) kocht een kinderwagen in de prijscategorie 400 tot 600 euro. 33% Van onze volgers kocht een kinderwagen van boven de 1000 euro. 19% Kocht een kinderwagen tussen de 800 en 1000 euro en het overige deel, 18% , kocht een kinderwagen tussen de 600 en 800 euro. Veel volgers hebben ook een tweedehands kinderwagen aangeschaft, wat ook een goede en voordelige optie is!

Een kinderwagen met draagmand gebruik je meestal tot je baby ongeveer 8 maanden oud is. Daarna kan jij je baby meenemen in een buggy. Handig dus om te investeren in een combiwagen!  Zo kan je na acht maanden je draagmand vervangen door het zitje waarin je kindje een aantal jaren kan zitten. Ook bestaan er duowagens waarin je peuter en baby tegelijk kan vervoeren!


Wij hebben de favoriete kinderwagens van onze volgers voor je op een rijtje gezet (in volgorde van meest genoemd)!

Favoriete kinderwagens van onze volgers

 • Kinderwagens van Joolz
  Het favoriete merk van onze volgers is Joolz! Onze volgers gebruiken voornamelijk de Day+ of de Geo3 kinderwagen van Joolz. De voordelen van Joolz zijn volgens onze volgers de hoogte, stevigheid en het gebruiksgemak. Joolz kinderwagens koop je o.a. bij de Prénatal, ontdek ze hier >>
 • UPPAbaby
  De Vista serie van UPPAbaby is geliefd onder onze volgers vanwege de mogelijkheid om de kinderwagen uit te breiden naar een duo variant en de mooie uitstraling. UPPAbaby kinderwagens koop je o.a. bij de Babypark, ontdek ze hier >>
 • Buggaboo
  De kinderwagens van Buggaboo worden ook veel gebruikt door onze volgers. Ze gebruiken voornamelijk de Donkey variant of Buffalo. De pluspunten van Buggaboo zijn de stevigheid, de mogelijkheid tot duo gebruik en de stoere uitstraling. Bugaboo kinderwagens koop je o.a. online bij Bugaboo.
 • Dubatti
  Onze volgers zijn fan van de kinderwagens van Dubatti vanwege de luchtbanden en het all terain gebruik waardoor je overal waar je loopt een goede ligging hebt. Daarnaast heeft de wagen ook nog eens een mooie uitstraling! Dubatti kinderwagens koop je o.a. bij Babypark.

Handige accessoires

Wanneer je een keuze hebt gemaakt en de ideale wagen hebt aangeschaft is het handig om te kijken naar welke accessoires je nodig hebt. Denk bijvoorbeeld aan een regenhoes, een voetenzak, een luiertas, warm weer accessoires of autostoel adapters. Wanneer je een peuter en een baby hebt en een lange wandeling gaat maken is een meerijd plankje ook een handige uitkomst!

Wil je weten wat je allemaal mee moet nemen als je voor de eerste keer naar buiten gaat met je kindje? Lees dat dit artikel. Hier vind je een checklist voor je luiertas.