Voorbereiding: eerste keer naar buiten met je baby

De eerste keer naar buiten met je baby is een spannend moment. Je bent zelf waarschijnlijk nog aan het herstellen van de bevalling en je baby is nog heel kwetsbaar. Daarom is het verstandig om je goed voor te bereiden. Maak van tevoren een lijstje met spullen die je niet mag vergeten (zie onderaan dit artikel) naven kies een uitje dat niet al te ver weg is. Een wandeling in het park of een bezoek aan een familielid in de buurt is een ideaal eerste uitje. Zo kan je snel weer naar huis als het toch te zwaar is. Eventueel kan je vragen of er iemand met jullie mee gaat, zoals je partner of opa en oma.

Wanneer mag je naar buiten?

Zodra je baby weer op of rond zijn geboortegewicht zit en een stabiele lichaamstemperatuur heeft, mag je voor de eerste keer naar buiten met je baby. Je kraamverzorgende houdt dit goed in de gaten en kan je hierover informeren. Meestal kan je tegen het einde van je kraamweek het eerste uitje ondernemen. Het juiste moment om met je pasgeboren baby op stap te gaan is vaak even puzzelen. Je kindje slaapt nog veel en de kans is groot dat jullie nog werken aan een ritme. Doorgaans is vlak na een voeding het beste moment voor een uitje. Je baby kan dan slapen in de kinderwagen of draagzak. Zo voorkom je dat je kleine begint te huilen omdat hij honger heeft.

Checklist: Wat neem je mee

De eerste keer dat je naar buiten gaat met je baby moet je misschien nog wennen aan alle spullen die je mee moet nemen. Uiteraard neem je de kinderwagen mee om je kindje te vervoeren. Kleed je kindje warm genoeg aan. Dat betekent dat je hem één laagje meer aantrekt dan je zelf draagt. Voel af en toe aan het nekje van je kleine of hij het niet te warm of te koud heeft. Laat je pasgeboren baby een mutsje dragen, tenzij het heel warm is. Een baby verliest namelijk veel warmte via het hoofd. Let bij zonnig weer op zonbescherming.

Wanneer je op de linkjes klikt vind je leuke en handige producten die je o.a. koopt bij Bol.com en Koeka.

In een shopper of mom bag kan je alle losse spullen vervoeren die je baby mogelijk nodig heeft onderweg, zoals:

Aangezien het eerste uitstapje met je baby niet te lang duurt, hoef je niet bang te zijn dat je iets vergeet. Je bent immers zo weer thuis. Langzaam kunnen jullie de wandeling steeds verder uitbreiden. Zo leren jij en je baby samen de wereld kennen. Geniet ervan!