Naviva maakt gratis e-consult voor alle cliënten mogelijk

Datum : 16 mei 2023

Eén ding weten we als kraamzorgorganisatie zeker: geboortes laten zich niet plannen. In combinatie met personeelstekorten in de kraamzorg betekent dit dat er regelmatig moet worden gekort op het aantal uren zorg. Digitale vormen van kraamzorg (e-health) kunnen een waardevolle toevoeging zijn op de uren kraamzorg thuis. Als koploper in de kraamzorg maakt Naviva daarom het e-consult gratis beschikbaar voor alle cliënten.

Wat is een e-consult?

Een e-consult is een extra contactmoment in de kraamweek tussen de cliënt en een gediplomeerd kraamverzorgende van Naviva. Het e-consult vindt plaats via een veilige beeldbelverbinding. Zo ontvangt de cliënt gericht advies en antwoord op al haar vragen, juist op die momenten dat de kraamverzorgende (nog) niet bij haar is.

Hoe verloopt een e-consult?

In de kraamweek worden één of meerdere afspraken voor het e-consult ingepland. Per afspraak ontvangt de cliënt een mail met een link naar de beeldbelverbinding. Zij heeft zelf alleen een telefoon, tablet of laptop met camera en microfoon nodig. Na afloop van het e-consult worden afspraken, adviezen en instructies genoteerd in het cliëntdossier. De kraamverzorgende in het gezin ziet deze in en geeft daar opvolging aan. Het e-consult staat gelijk aan 1 uur kraamzorg en de cliënt betaalt hierover geen eigen bijdrage.