Wie zijn wij

Naviva Kraamzorg levert met 1.300 collega’s elk jaar aan ruim 22 duizend gezinnen kraamzorg. Dit doen we zowel bij de gezinnen thuis als op afstand via digitale ondersteuning. Ons werkgebied beslaat een groot deel van het land. De kwaliteit en veiligheid van onze zorg staan voor Naviva op de eerste plaats. Wij investeren veel in de opleiding en scholing van onze medewerkers. Met persoonlijke aandacht en deskundige zorg geven wij elk gezin de beste start.

Ontstaan van Naviva Kraamzorg

Naviva Kraamzorg is in 2007 ontstaan uit het samengaan van de kraamzorgtakken van vijf thuiszorgorganisaties uit Gelderland en Overijssel. In 2014 hebben wij Yunio Kraamzorg overgenomen. In 2018 kwam Careyn Kraamzorg in onze handen. Inmiddels zijn wij uitgegroeid tot grootste kraamzorgaanbieder van Nederland. Ons hoofdkantoor staat in Deventer en enkele ondersteunende diensten werken vanuit Capelle a/d IJssel. Sinds 2017 zijn wij onderdeel van het Zorg van de Zaak Netwerk. Met het Netwerk willen wij van betekenis zijn voor mensen op impactvolle momenten.

Kwaliteit

Naviva staat voor kwaliteit. Al onze kraamverzorgenden zijn gediplomeerde professionals en geregistreerd in het Kwaliteitsregister van het Kenniscentrum Kraamzorg. Naviva is HKZ gecertificeerd. Jaarlijks worden
wij opnieuw beoordeeld. Juist omdat wij groot zijn kunnen onze medewerkers zich blijven ontwikkelen en specialiseren. Een voorbeeld daarvan is het werken met onze gespecialiseerde partusteams voor assistentie tijdens de bevalling. Door te investeren kunnen we jou, je kindje en jullie gezin de beste zorg volgens de laatste inzichten bieden. Voor, tijdens en na je bevalling.

Wij werken volgens de Zorgstandaard Integrale Geboortezorg. Samen met onze ketenpartners zijn afspraken gemaakt hoe wij de zorg aan zwangeren, moeders en pasgeborenen zo goed mogelijk kunnen verlenen. Je vindt de Zorgstandaard op onze website. We zijn aangesloten bij Bo Geboortezorg. Dankzij de hoge kwaliteit van zorg en van onze medewerkers wordt kraamzorg van Naviva door alle zorgverzekeraars van Nederland vergoed.

Meer dan alleen goede kraamzorg

Naviva biedt meer dan gewoon goede kraamzorg. Opleiden staat bij ons hoog in het vaandel en naast de verplichte KCKZ-opleidingen kunnen kraamverzorgenden zich bij ons nog verder specialiseren in hun passies. Ze kunnen alles leren over thema’s als de babyhuid, babymassage en de hechting. Zo kunnen ze onze cliënten nog beter uitleggen wat een pasgeboren baby nodig heeft. Dit alles wordt aangevuld met instructiefilmpjes en informatieve artikelen in onze Nieuw Leven app. Hiermee leggen we de basis voor een gezond en gelukkig leven als nieuw gezin.

Vertrouwd en dichtbij

Naviva voelt altijd vertrouwd en dichtbij.  Je kraamverzorgende komt zoveel mogelijk uit je eigen omgeving en kent de regionale verloskundigenpraktijken en ziekenhuizen. Dit verbetert de samenwerking en uiteindelijk de zorg aan jou.

Koploper in de zorg

Naviva staat bekend als koploper in de zorg. Wij waren een van de eerste kraamzorgorganisaties die gingen werken met Dunstan Babytaal, Babymassage en gespecialiseerde partusteams. Naviva blijft innoveren om zinnige en toekomstgerichte zorg te kunnen bieden. Digitale zorg maakt deel uit van ons zorgaanbod, waardoor we fysieke kraamzorg afwisselen met digitale ondersteuning (app en e-consulten). Lees hier meer over onze digitale zorgaanbod.

Organisatiestructuur

Naviva maakt deel uit van het Zorg van de Zaak Netwerk: hét bedrijfsgezondheidsnetwerk voor werkend Nederland. Ons prachtige bedrijf wordt aangestuurd door twee directeuren: Claudia Kuijer en Nynke Scheel. De verschillende  kraamzorgteams, bestaand uit kleine teams, worden aangestuurd door regiomanagers. Onze medewerkers zijn zelfstandig professionals met passie voor hun vak. Ons hoofdkantoor staat in Deventer. Daarnaast hebben we een kantoor in Capelle aan de IJssel.

Nynke Scheel en Claudia Kuijer

Meer weten over onze organisatie?
Bekijk hier onze missie, visie en kernwaarden.

Meld je aan voor kraamzorg van Naviva