We bieden je de volgende vormen van e-health:

  • Mails met instructies (DOK)

Een van de belangrijkste taken van de kraamverzorgende is het bieden van voorlichting en instructie. Een deel daarvan bieden wij digitaal aan. Je ontvangt van ons waardevolle informatie, tips en adviezen die je op elk gewenst moment kunt lezen en bekijken.  De eerste mailing krijg je rond de 38e week van je zwangerschap. Na je bevalling ontvang je nog twee mailingen.

  • Nieuw Leven app

Naviva heeft een eigen app: Nieuw Leven. Als cliënt van Naviva krijg je volledige toegang tot de app. Je volgt je zwangerschap van week tot week en krijgt waardevolle en betrouwbare informatie in de vorm van artikelen, video’s en handige checklijsten. In de kraamweek krijg je via de app dagelijks video’s en artikelen aangeboden. Ze helpen je met het optimaal herstellen van de bevalling en alles rondom de verzorging van je kindje. Ook voor de eerste zes weken na de kraamweek bevat Nieuw Leven waardevolle informatie. Lees hier meer over Nieuw Leven.

  • E-consult

Het e-consult is een afspraak via beeldbellen met een gediplomeerd kraamverzorgende van Naviva in de kraamweek. Een prettige manier om toch geholpen te worden als je kraamverzorgende (nog) niet bij je is. Tijdens een e-consult checken we hoe het met jou en je kindje gaat. Je krijgt advies, instructies, antwoord op je vragen, een luisterend oor en goede raad.

Waarom wordt gebruikgemaakt van e-health?

E-health is een waardevolle toevoeging op onze kraamzorg. Zeker op die momenten dat de kraamverzorgende (nog) niet bij je is. Door een klein deel van de taken van de kraamverzorgende te vervangen door e-health zijn meer uren beschikbaar voor passende zorg bij jou thuis. Ook in tijden van toenemende personeelstekorten in de kraamzorg en bij geboortepieken kan Naviva jou dankzij e-health een onvergetelijke en ontspannen kraamweek bieden.

Hoe werken de DOK-mailingen?

Je krijgt de drie DOK-mailingen met instructies, video’s en adviezen automatisch toegestuurd via de mail. De eerste mail ontvang je rond de 38e week van je zwangerschap. De andere twee mailingen in de loop van de kraamtijd. De DOK-mailingen worden door de zorgverzekeraars vergoed als 1 of 2 uur kraamzorg. Goed om te weten: over deze uren betaal je geen eigen bijdrage.

Hoe werkt de Nieuw Leven app?

Je vindt de Nieuw Leven app in de Playstore en Apple Store. Als je aanmelding bij Naviva is bevestigd, ontvang je een mail met daarin een uitnodiging om de app te downloaden en te gebruiken. Met Nieuw Leven heb je toegang tot honderden artikelen, filmpjes en checklijsten en beleef je optimaal voorbereid je zwangerschap, bevalling en kraamweek. Bovendien is de app een superhandig naslagwerk om de voorlichting, adviezen en instructies van je kraamverzorgende terug te kijken. Zo weet je altijd wat je moet doen. Wel zo fijn!

Hoe werkt het e-consult?

We bieden je de mogelijkheid om één of meerdere e-consulten te volgen tijdens je kraamweek. Je kraamverzorgende vertelt er je graag meer over. In samenspraak met jou plannen we een of meerdere e-consulten in. Je ontvangt vervolgens een mail met daarin een link. Door te klikken op de link ga je naar een beveiligde beeldbelverbinding en heb je het e-consult. Onze e-consulent heeft toegang tot je dossier en noteert hierin de gemaakte afspraken en gegeven adviezen. Het e-consult wordt vergoed met 1 uur kraamzorg. Je betaalt daarover geen eigen bijdrage.

Vragen of opmerkingen?

Heb je vragen of opmerkingen over onze digitale zorgverlening? Dan kun je altijd contact opnemen met onze Klantenservice. Bel ons op 088 – 7777 666 of mail naar klantenservice@naviva.nl. Neem contact op met je eigen zorgverzekeraar voor vragen over je polis of algemene vragen over de inzet van e-health.