We bieden je de volgende vormen van e-health:

  • Mails met instructies (DOK)
    Een van de belangrijkste taken van de kraamverzorgende is het bieden van voorlichting en instructie. Een deel daarvan bieden wij digitaal aan. Je ontvangt van ons waardevolle informatie, tips en adviezen die je op elk gewenst moment kunt bekijken en kunt terugkijken. Je krijgt dus zowel fysieke voorlichting en instructies als digitale voorlichting en instructies.
  • E-consult
    Een e-consult is een afspraak via beeldbellen met een gediplomeerd kraamverzorgende van Naviva. We plannen een e-consult als hiervoor ruimte is binnen jouw urenindicatie of als we – om welke reden dan ook – minder fysieke zorguren kunnen leveren. Standaard vindt het e-consult plaats na afsluiting van de kraamweek bij jou thuis. In overleg kan je kraamverzorgende ook eerder een e-consult voor je laten plannen. Bijvoorbeeld aan het einde van de middag of aan het begin van de avond, als je kraamverzorgende er niet is. Je kunt maximaal drie e-consulten krijgen t/m de 10e zorgdag. Tijdens een e-consult checken we hoe het met je is en bieden je de mogelijkheid om advies te vragen, instructies door te nemen of gewoon even je gedachtes of onzekerheden te delen.

Waarom wordt gebruikgemaakt van e-health?

Het is onze overtuiging dat we je met onze e-health iets waardevols geven. Juist op die momenten dat de kraamverzorgende er (nog) niet is en ook na de kraamweek. Door een deel van de taken van de kraamverzorgende te vervangen door e-health, zijn meer uren beschikbaar voor zorg op maat bij de mensen thuis. Kraamzorg staat de laatste tijd in heel Nederland onder druk door o.a. personeelstekort en uitval door ziekte en op deze manier bouwen we aan het toekomstbestendig maken van deze zeer belangrijke zorg.

Wat kost e-health mij?

Onze digitale instructies worden door alle zorgverzekeraars vergoed en gewaardeerd op 1 uur kraamzorg. Over dit uur betaal je de wettelijke eigen bijdrage van €4,80 per uur (tarief 2023) net als bij de andere kraamzorguren. Ben je aanvullend verzekerd? Dan krijg je de eigen bijdrage (deels) vergoed. E-consulten worden ook vergoed door alle zorgverzekeraars. Een steeds groter groeiend aantal zorgverzekeraars vergoed het e-consult volledig en rekent daarover geen eigen bijdrage.

Vragen of opmerkingen?

Voor vragen of opmerkingen kun je altijd contact opnemen met onze klantenservice door te bellen met 088 – 7777 666 of te mailen met [email protected] Neem contact op met je eigen zorgverzekeraar voor vragen over je polis of algemene vragen over de inzet van digitale voorlichting en instructie.