Veel gestelde vragen over leerwerktrajecten

Heb jij interesse in ons leerwerktraject van 15 maanden? Dan heb je vast nog wel een aantal vragen hierover. De meest gestelde vragen plus de antwoorden hierop  bundelden we hieronder voor je.

Hoe lang duurt de opleiding?

De opleiding duurt 15 maanden. Als je een Verzorgende IG achtergrond hebt, duurt de opleiding 6 maanden. En voor herintreders duurt het traject 4 maanden.

Ik heb een Havo-diploma. Mag ik de opleiding doen?

Je moet minimaal een MBO 3 diploma hebben om te mogen beginnen met deze opleiding. Heb je een ander diploma. dan bespreken we het maken van een test om te kijken of je het niveau beheerst.

Moet je een bepaalde leeftijd hebben om deze opleiding te doen?

Ja. Je moet minimaal 21 jaar zijn om te beginnen met deze opleiding. Ben je jonger en wil je dit heel graag, dan is het maken van een assessment een mogelijkheid.

In welke plaatsen bieden jullie de opleiding aan?

De opleiding vindt plaats in Utrecht, Nijmegen, Zwolle, Rotterdam, Eindhoven of online. Bij je aanmelding kun je 2 voorkeuren voor locatie opgeven.

Hoeveel dagen ben ik kwijt aan deze opleiding?

De opleiding verloopt in blokken. Eerst ga je een blok van een aantal weken naar school. Gemiddeld zal je dan 3 dagen per week naar school gaan. Dan volgt er een blok praktijk en loop je mee in gezinnen. Gemiddeld ben je daar 24 uur per week mee bezig, maar het kan zijn dat je de ene week 28 uur en de andere week 8 uur werkt. 24 uur is dus echt een gemiddelde.

Hoeveel verdient het?

Voor je salaris houden we de cao Kraamzorg aan. Je ontvangt bij ons een leerlingsalaris op basis van cao Kraamzorg over een werkweek van 36 uur. De reiskosten naar gezinnen krijg je vergoed samen met alle scholing en trainingen. Ook ontvang je vakantiegeld van 8% en de eindejaarsuitkering van 7,7%.

Hoeveel kost de opleiding?

De opleiding zelf is kosteloos omdat we het opleiden van nieuw talent zien als een investering. De reiskosten naar school moet je zelf betalen.

Mag ik met de opleiding stoppen als het me niet bevalt?

Stoppen mag altijd, maar je bent dan wel verplicht om het volledige opleidingsbedrag terug te betalen.

Weet ik van tevoren precies wanneer ik moet werken?

We vragen je flexibel te zijn in je werkdagen. Niet ieder gezin wil een stagiair, dus als we je bij een gezin kunnen plaatsen dat wel een stagiair wil in de kraamweek, verwachten we dat je beschikbaar bent.

Ik heb vragen over de opleiding. Wie kan me verder helpen?

Mail of bel onze recruiters als je nog vragen hebt. Ze zijn bereikbaar via werken@naviva.nl en op 06-13584438.