8 weken zwanger

Yes! De eerste twee maanden zitten er op! Je baby is al een foetus! Lees meer over de ontwikkeling van jou en je kindje.

Je baby is nu 2 cm groot.

Je baby

Je baby is nu een foetus! Na 8 weken spreken we van foetus omdat alle organen in beginsel aanwezig zijn. De foetus is nu zo’n 2,5 cm lang. Aan het hoofd zijn de oortjes ontstaan en ook de vingertjes en teentjes zijn helemaal gevormd. Je kindje kan de armen en benen bewegen, jammer genoeg voel jij hier zelf nog niets van.

Je kleintje begint nu echt op een mensje te lijken. Het lichaam en de ledematen van je baby krijgen steeds meer vorm. Dat komt doordat deze week gewrichten ontstaan. Je baby krijgt schouders, ellebogen, knieën en heupen. Rond deze week verliest de embryo ook zijn staart.

Jij

Je broeken gaan soms al niet meer dicht door verslapping van de buikspieren (er wordt alvast ruimte gecreëerd). Passen je bh’s niet meer? Dat is niet gek, je borsten groeien op dit moment flink, want ook die maken zich klaar voor als je kindje er straks is. Je weegschaal is niet je beste vriend op dit moment. Bedenk dan dat het vooral vocht is en dat er in jouw baarmoeder een placenta, extra bloed en vruchtwater meetelt in het gewicht. Afvallen past op dit moment niet in jouw levensstijl, dat komt na de bevalling wel weer. Gezond eten blijft belangrijk.

Tips

Zitten je broeken al te strak maar vind je het nog te vroeg voor positiekleding? Koop dan een broek in een maatje groter. Niks mis mee en die kun je straks na de bevalling ook nog prima aan. Prop jezelf niet in te kleine kleren, afgezien dat het niet mooi staat, zit het ook niet lekker.

Denk je aan

Tussen de 8e en 12e week van je zwangerschap moet je je inschrijven voor kraamzorg. Heb je nog vragen of wil je meer informatie? Neem contact met ons op of lees verder op onze website. We hebben veel vragen al beantwoord voor je.

Facebook

Volg je onze Facebookpagina al? We delen hier vaak leuke tips, weetjes en andere nuttige informatie.

Klik op deze banner om je aan te melden voor onze kraamzorg