9 weken zwanger

Je derde maand van je zwangerschap is ingegaan, je bent nu 9 weken zwanger. Gaat snel, vind je niet? Hopelijk gaat alles goed met jou en de kleine. Hieronder lees je wat er deze week allemaal gebeurt in en met je lijf.

Je bent 9 weken zwanger, je baby is nu 3 centimeter, ongeveer zo groot als een olijf

Je baby

Als je 9 weken zwanger bent, krijgt het gezichtje van je baby steeds meer vorm. Deze week ontwikkelt het embryo oogleden, ook al kan het die nog niet sluiten. Bij de neusgaatjes is het puntje van de neus te onderscheiden. Zal je baby een lief wipneusje krijgen?

Jij

Tijdens je zwangerschap moet je extra goed voor je tanden zorgen. Zwangere vrouwen poetsen slechter en minder vaak, omdat ze zich soms niet lekker voelen. De tandplak die daardoor op tanden en kiezen achterblijft, kan tandvleesontsteking veroorzaken of gaatjes in de tanden en kiezen. Daar komt nog bij dat tijdens de zwangerschap het voedingspatroon verandert en dat er vaak meer zoetigheid wordt gegeten. Met een goede mondhygiëne kunnen ernstige tandproblemen tijdens de zwangerschap grotendeels worden voorkomen, zeggen de tandartsen.

Tips

  • Je bent nu 9 weken zwanger, dat is ruim twee maanden. Vind je het leuk om een fotoreportage te maken van elke maand? Zoek dan een outfit die je de hele zwangerschap past, bijvoorbeeld een zwart hemdje en een comfortabele broek. Vraag je partner steeds een foto te maken op dezelfde plaats zodat je aan het einde van je zwangerschap een leuke reportage hebt van je buik.
    De leukste zwangerschapskleding vind. je o.a. bij Pink or Blue en Prénatal.
  • Volg je onze Facebookpagina, Instagram pagina en/of TikTok pagina al? We delen hier leuke tips, weetjes en andere nuttige informatie.
  • Download de Naviva Nieuw Leven app en ontdek een schat aan waardevolle en betrouwbare informatie, handige tips, nuttige adviezen én te gekke kortingen*.
  • *In deze Nieuw Leven App vind je ook een onderdeel ‘Speciaal voor jou‘. Hier ontdek je kortingen, aanbiedingen en acties van onze partners, speciaal voor Naviva cliënten.
  • Wist je al dat je vanaf het moment dat je zwanger bent, gratis de blije doos en het Ouders van Nu Zwanger Magazine mag aanvragen?

Denk je aan

  • Kraamzorg al geregeld? Naviva Kraamzorg staat voor jou klaar! Direct aanmelden? Klik hier 
  • Heb je de afspraak voor de termijnecho al gemaakt?