8 weken zwanger

Yes! Je bent 8 weken zwanger, de eerste acht weken zitten er nu op! Je baby is nu geen embryo meer, maar een foetus! Hij gaat ook steeds meer op een mini-mensje lijken. Kon je maar even naar binnen kijken om hem te zien… : )

8 Weken zwanger, je baby is nu 2 cm groot, ongeveer zo groot als een framboos

Je baby

Na 8 weken spreken we van foetus omdat alle organen in beginsel aanwezig zijn. De foetus is nu zo’n 2 cm lang. Aan het hoofd zijn de oortjes ontstaan en ook de vingertjes en teentjes zijn helemaal gevormd. Je kindje kan de armen en benen bewegen. Jammer genoeg voel jij hier zelf nog niets van.

Je kleintje begint, nu je 8 weken zwanger bent, echt op een mensje te lijken. Het lichaam en de ledematen van je baby krijgen steeds meer vorm. Dat komt doordat deze week gewrichten ontstaan. Je baby krijgt schouders, ellenbogen, knieën en heupen. Rond deze week verliest de embryo ook zijn staart.

Jij

Je broeken gaan soms al niet meer dicht door verslapping van de buikspieren (er wordt alvast ruimte gecreëerd). Passen je bh’s niet meer? Dat is niet gek, je borsten groeien, nu je 8 weken zwanger bent, al flink, want ook die maken zich klaar voor als je kindje er straks is. Je weegschaal is niet je beste vriend op dit moment. Bedenk dan dat het vooral vocht is en dat er in jouw baarmoeder een placenta, extra bloed en vruchtwater meetelt in het gewicht. Afvallen past op dit moment niet in jouw levensstijl, dat komt na de bevalling wel weer. Gezond eten blijft belangrijk.

De leukste zwangerschapskleding vind. je o.a. bij Pink or Blue en Prénatal.

Tip

Denk je aan

Geen haast, nu je 8 weken zwanger bent. Toch is het verstandig om je voor de 16e week van je zwangerschap in te schrijven voor kraamzorg. Heb je nog vragen of wil je meer informatie? Neem contact met ons op of lees verder op onze website. We hebben veel vragen al beantwoord voor je.