Naviva's boekentips baby

Er zijn ontzettend veel boeken over zwangerschap, geboorte, borstvoeding, gezondheid en het ouderschap. Wij delen graag onze boekentips baby met jou. Heb je zelf ook boekentips? Laat het ons weten!

Klaar voor de start? Hap! | Nelleke Stegeman

Klaar voor de start? Hap! | Nelleke Stegeman

Eten speelt een belangrijke rol bij de ontwikkeling van je kind. In de eerste 1.000 dagen (en die beginnen al bij de conceptie) kun je het verschil maken voor de rest van zijn of haar leven. Maar wat is dan gezond eten en hoe pas je dat praktisch en haalbaar toe? Diëtist Nelleke Stegeman geeft als Oma Nel in haar boek antwoord op deze vragen. Ze is zelf moeder én oma en heeft met haar veertig jaar ervaring in het vak verschillende foodtrends zien komen en gaan. Ze is geen trendvolger, wel een doorgewinterde diëtist die houdt van lekker en gezond eten. En die weet hoe het werkt met kleine kinderen.

Klaar voor de start? Hap! is te koop bij Bruna.

Dagboek van een verloskundige | Marlies Koers

Dagboek van een verloskundige

Niets is zo onvoorspelbaar als het leven van een verloskundige. Van gemoedelijke spreekuren naar zenuwslopende bevallingen en alles ertussenin. Marlies Koers is verloskundige bij Baren & Zo in Deventer. In haar boek geeft ze je een kijkje achter de schermen van een van de mooiste, intiemste en zwaarste beroepen. Voor iedereen die zwanger is of is geweest een feest der herkenning. Het boek is grappig en ontroerend tegelijk. Wij interviewden Marlies over haar boek. Je kunt het hier lezen.

Dagboek van een verloskundige is te koop bij Bruna. Het e-book koop je hier.

Borstvoeding doe je zo | Debby Mendelsohn

Borstvoeding doe je zo

Debby Mendelsohn is moeder van zes kinderen, die ze allemaal borstvoeding heeft kunnen geven. Toen ze net bevallen was van haar eerste kindje, had ze – zoals ze zelf zegt – het geluk dat ze hulp kreeg van een kraamverzorgende die haar ontzettend goed hielp bij de borstvoeding. ‘Ik ben nog nooit vertrokken zonder dat het niet lukte om te voeden’, zei deze kraamverzorgende kordaat. En zo geschiedde. Maar na de kraamweek merkte Debby dat ze soms toch onzeker werd en op zoek ging naar adviezen. Wat ze in boeken en online vond, was Debby te medisch. Borstvoeding werd er eerder moeilijker dan makkelijker van. Debby miste iemand zoals haar kraamverzorgende. Of een groep andere moeders, die – zonder moeilijke taal en zonder beren op de weg – gewoon vertelden wat je moest doen. Debby ging daarom op zoek naar adviezen. Niet vanuit boeken of vanaf het internet, maar gewoon van andere vrouwen. Al deze adviezen, gecombineerd met haar eigen ervaring en de informatie van experts, bundelde ze in haar boek Borstvoeding doe je zo. Het boek is praktisch en geeft vertrouwen om vol energie aan borstvoeding te beginnen en het te laten slagen.

Borstvoeding doe je zo is te koop bij Bruna.

Zindelijkheid is kinderspel | Debby Mendelsohn

Zindelijk maken is kinderspel

Je kind binnen 1,5 jaar uit de luiers? Het kan, volgens Debby Mendelsohn, auteur van het boek Zindelijkheid is kinderspel én moeder van zes kinderen. Nadat haar buurvrouw van 80 jaar op de eerste verjaardag van haar oudste kind vroeg ‘is ze nog niet uit de luiers?’, triggerde het fenomeen zindelijkheid Debby. Want waarom vroeg deze mevrouw dit alsof het de normaalste zaak was? En was het mogelijk om je kind van 1 uit de luiers te hebben? Debby ontdekte dat het vroeger heel normaal was om je kinderen op jonge leeftijd zindelijk te maken. ‘Je moest ook wel als je zoveel luiers met de hand moest wassen!’ En met de tips van de oudere generatie en andere ervaringsdeskundigen lukte het haar om haar kind voordat ze 1,5 was op het potje te hebben. De sleutel tot succes: tijd, geduld en plezier. Met dit boek geeft Debby jou de handvatten om je kind jong zindelijk te krijgen. Fijn voor je kind, fijn voor jou, fijn voor je portemonnee én fijn voor het milieu.

Zindelijkheid is kinderspel is te koop bij Bruna.