De 5 leukste voorleesboekjes voor baby's

Voorleesboekjes, wat zijn ze toch allemaal leuk en wat heb je veel keus! Wist je al dat voorlezen ontzettend goed is voor de taalontwikkeling van je kindje? Het bevordert een gezonde hechting tussen ouder en kind. In de kraamweek zal je kraamverzorgende je meer vertellen over de voordelen van voorlezen of praten tegen je kindje. Je kunt al starten met voorlezen als je kindje net is geboren.

Het stemgeluid en ritme van een verhaaltje werken voor een pasgeborene geruststellend. Ook later zal je kleintje het fantastisch vinden als je voorleest. Welke voorleesboekjes geschikt zijn om voor te lezen? Dat bepaal je natuurlijk helemaal zelf. Wij geven je hieronder 5 leuke tips.

1) Eend waar ben je?

voorleesboekje eend waar ben je

Dit vrolijke voorleesboekje gaat over dieren die zich achter vilten flappen hebben verstopt rondom een vijver. Op de laatste pagina bevindt zich een spiegeltje. Met dit boekje geef je een kraamcadeau dat nog jaren voor plezier zorgt! Het boekje is ook verkrijgbaar met andere dieren in de hoofdrol.

2) Gepersonaliseerd voorleesboek MrStarsky

Gepersonaliseerd voorleesboek

Jouw baby is de ster in het verhaal. Kleine eekhoorn gaat op pad om de flonkerende sterren te pakken…. Het eekhoorntje draagt de naam die jij invult! Jouw kleintje zal aan je lippen hangen bij het voorlezen, aangezien ze zelf de ster in dit verhaal zijn! Een uniek avontuur op basis van de unieke geboorte sterrenhemel. Dit voorleesboek met hardcover koop je hier voor € 29,95 >>

In onze Nieuw Leven App vind je een onderdeel ‘Speciaal voor jou‘. Hier ontdek je kortingen, aanbiedingen en acties van onze partners. MrStarsky geeft 15% korting aan Naviva cliënten via de Nieuw Leven app.

3) Boek Bumba busboek

voorleesboek bumba

Is jouw kindje een echte Bumba fan? Bumba en zijn vriendjes gaan met de bus en jij mag mee! Lees het verhaal over Bumba en zijn vriendjes in het boek ‘De Bumbabus’.

4) Mama kwijt

voorleesboekje mama kwijt

In dit schattige boekje valt de kleine uil uit het nest. Dan moet hij zijn mama gaan zoeken. Gelukkig helpen allerlei dieren hem mee. Het verhaaltje is meeslepend en de kleurrijke tekeningen spreken tot de verbeeldingen. Je zult niet de eerste zijn van wie het kindje ‘oh oh, boink boink’ zegt als er iets op de grond valt. Officieel is het boekje voor kindjes vanaf 3 jaar, maar schroom niet je baby eruit voor te lezen.

5) Baby uit de buik

voorleesboekje baby uit de buik

Dit boekje mag niet ontbreken in onze lijst want we hebben het zelf uitgebracht. Baby uit de buik is geschreven door een van onze kraamverzorgenden en vervolgens uitgebracht door Naviva. Het boekje vertelt in kinderlijke rijmvorm hoe een kraamweek eraan toe gaat. Baby uit de buik is nog niet te koop, maar wordt per oktober 2020 cadeau gedaan aan gezinnen die voor een tweede (of meerdere) keer zorg afnemen van Naviva.