De leukste voorleesboeken dreumes en peuter

Voorlezen is goed voor de taalontwikkeling, niet alleen voor je baby, maar ook voor oudere peuter en/of dreumes broertjes en zusjes. Voorlezen bevordert een gezonde hechting tussen ouder en kind, hoe jong of oud ze ook zijn. Lees je oudere kind(eren) voor terwijl je je kleinste in je armen houdt. Je kunt namelijk al starten met voorlezen als je kindje net is geboren. Welke voorleesboeken voor jouw dreumes en peuter geschikt zijn om voor te lezen? Dat bepaal je natuurlijk helemaal zelf. Maar wij helpen je graag een handje.

De gele ballon

De gele ballon - voorleesboeken dreumes en peuter

Het veroverde al de hele wereld: het woordenloze wereldzoekboek van Gouden Penseel-winnares Charlotte Dematons. Telkens opnieuw duikt een blauw autootje op, een fakir op een vliegend tapijtje, een boef in gevangenis tenue en natuurlijk een gele ballon. En dat niet alleen. Charlotte heeft in dit boek ook talloze kleine grapjes verwerkt die niet alleen leuk zijn voor de dreumes en peuter.
De gele ballon koop je bij Bruna voor € 22,50.

De kleine walvis

De kleine walvis - voorleesboeken dreumes en peuter

Een ontzettend leuk voorleesboek voor je dreumes of peuter. Deze mini-uitgave van De kleine walvis (Prentenboek van het Jaar 2017) van schrijver-illustrator Benji Davies is een hartverwarmend prentenboek over vriendschap voor jong en oud!
De kleine walvis koop je bij Bruna voor € 7,50.

Gepersonaliseerd voorleesboek Mr. Starsky

Starsky Gepersonaliseerd voorleesboek

Jouw baby is de ster in het verhaal. Kleine eekhoorn gaat op pad om de flonkerende sterren te pakken…. Het eekhoorntje draagt de naam die jij invult! Jouw kleintje zal aan je lippen hangen bij het voorlezen, aangezien ze zelf de ster in dit verhaal zijn! Een uniek avontuur op basis van de unieke geboorte sterrenhemel. Dit voorleesboek met hardcover koop je hier voor € 29,95 >>

In onze Nieuw Leven App vind je een onderdeel ‘Speciaal voor jou‘. Hier ontdek je kortingen, aanbiedingen en acties van onze partners. MrStarsky geeft 15% korting aan Naviva cliënten via de Nieuw Leven app.

Raad eens hoeveel ik van je hou (Kartonboekje met knuffeltje)

Raad eens hoeveel ik van je hou - voorleesboeken dreumes en peuter

Het blijft een prachtig boek, bij veel mensen een van de lievelings voorleesboeken dreumes en peuter. Het mooiste cadeautje voor het bijzonderste kind. Geniet samen van het vertederende verhaal van Raad eens hoeveel ik van je hou en knuffel met het zachte Hazeltje.
Raad eens hoeveel ik van je hou koop je bij Bruna voor € 16,99. 

Speuren in de dierentuin

Speuren in de dierentuin - voorleesboeken dreumes en peuter

Het muisje Nina vindt het maar zielig dat er dieren in de dierentuin zitten. Ze gaat ze bevrijden! Maar als de stoere Nina met de dieren praat, blijkt dat ze helemaal niet weg willen… Vrolijke voorleesverhalen voor jouw peuter of dreumes met prachtige zoekplaten én een ‘zaklamp’ van stevig wit karton.
Speuren in de dierentuin koop je bij Bruna voor €9,99

Baby uit de buik

voorleesboekje baby uit de buik

Dit boekje mag niet ontbreken in onze lijst want we hebben het zelf uitgebracht. Baby uit de buik is geschreven door een van onze kraamverzorgenden en vervolgens uitgebracht door Naviva. Het boekje vertelt in kinderlijke rijmvorm hoe een kraamweek eraan toe gaat. Baby uit de buik is niet te koop, maar werd in 2020 cadeau gedaan aan gezinnen die voor een tweede (of meerdere) keer zorg afnemen van Naviva. Een van de leukste voorleesboeken dreumes en peuter toch?

We hebben ook de leukste voorleesboeken voor baby’s op een rijtje gezet, je vindt ze hier >>